Hlavní obsah

Manchester je jednou nohou v semifinále

I dnes večer pokračují odvetné souboje o postup mezi elitní čtyřku milionářské soutěže Champions league. Po vítězství Manchesteru na půdě AS Řím 2:0 jsou Rudí ďáblové žhavým aspirantem na postup.

Článek

Úvodní střetnutí na italské půdě tedy vyznělo lépe pro United, jejichž vítězství zařídil výbornou hlavičkou Cristiano Ronaldo a v druhé půli pečetil výsledek Wayne Rooney. Pro Manchester by nebylo další vítězství ničím novým – už v říjnu svého soupeře na Old Trafford zdolali a v dobré paměti mají hosté určitě loňský debakl 1:7.

Domácí neprohráli v Premier league 6 utkání v řadě, ale naposled překvapivě zaváhali na půdě Middlesbrough, kde v plné síle jenom remizovali 2:2. „V neděli jsme předvedli dvě nezvyklé chyby a stály nás vítězství. Proti AS nesmíme provést nějakou hloupost. Čeká nás 90 minut a čas je nepřítelem Říma. Oni budou muset tvořit,“ dodává trenér Alex Ferguson, jehož mužstvo v Lize mistrů před vlastním publikem neprohrálo už 3 roky.

Mimo hru zůstává minimálně na dva týdny obránce Nemanja Vidic a otazník visí i nad startem jeho kolegy z obrany Ria Ferdinanda, který si o víkendu poranil chodidlo. „Doufám, že Rio nastoupí. Rentgen neprokázal žádnou zlomeninu. To je nejdůležitější,“ dodává kouč Ferguson, který už delší dobu postrádá Darrena Fletchera (koleno) a Louise Sahu (kolenní šlachy).

Hosté cítili před úvodním hvizdem prvního klání velkou šanci, vždyť v osmifinále dokázali vyřadit slavný Real Madrid, a dokonce ho porazit i na jeho hřišti. V to samé svěřenci trenéra Luciana Spalletiho doufají i dnes a pokud by chtěli uspět, museli by zvítězit alespoň o dvě branky, což se na Old Trafford v Lize mistrů zatím nikomu nepovedlo.

„Jsem si jistý, že pokud podáme maximální výkon, můžeme postoupit do semifinále. Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale 90 minut je dlouhá doba. Kromě onoho sedmigólového výprasku byly všechny naše souboje vcelku vyrovnané,“ dodává pozitivně naladěný Brazilec Taddei.

Naděje všech příznivců Říma v týdnu směřovali na v návrat Francesca Tottiho, kterého naposled vyřadil natažený stehenní sval. Bohužel pro AS se zranění jejich kapitána nepohnulo k lepšímu a 31letá ikona hostí do Anglie ani neodcestovala. Útok hostí tak povede Mirko Vučinič, který se podílel na víkendové výhře Giallorossi nad Janovem. S jistotou do utkání nezasáhne obránce Matteo Ferrari, kterého trápí zranění kolene a otazník visí nad startem záložníka Alberta Aquilaniho.

Na vítězství United vypsali bookmakeři kurs 1.60 a pevně věří i v postup domácího mužstva s nejmenším možným kursem 1.01. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.60, a pokud věříte, že zvítězí AS Řím, využijte kurs 5.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.