Hlavní obsah

Frankfurt uvidí dlouho očekávaný duel

Už velmi dlouho vyprodaná Commerzbank Aréna bude dnes večer svědkem prestižního duelu mezi Eintrachtem Frankfurt a Bayernem Mnichov. Mužstvo s reprezentantem Martinem Feninem stále myslí na evropské poháry, hosté mají tuto metu jistou a s největší pravděpodobností jim ani titul neunikne.

Článek

Vstup do jarní části sezony měl Frankfurt parádní, ale v poslední době ztratil hned několik důležitých bodů. Nejprve svěřenci trenéra Friedhelma Funkela prohráli překvapivě doma s Norimberkem a následně i v Hannoveru. Díky těmto výsledkům ztrácí Eintracht na pátý Leverkusen pět bodů, což není šest kol před koncem zrovna málo.

Dnes navíc změří síly s lídrem tabulky, což je vždy hodně těžké utkání. „Hrát proti vedoucímu mužstvu ligy je vždy něco výjimečného a takový zápas patří mezi významné události klubu, zvlášť, když se hraje před domácím publikem,“ konstatoval trenér Funkel, v jehož nominaci se kromě dlouhodobě zraněných neobjevil ani Faton Toski, který utrpěl újmu na zdraví v duelu s Hannoverem.

Mnichovský Bayern prožívá parádní sezonu. Tento fakt potvrdil i minulý týden v Madridu, kde i díky nutné dávce štěstí dokázal postoupit přes Getafe do semifinále Poháru UEFA. O víkendu navíc čeká bavorský velkoklub finále DFB Poháru proti Dortmundu, v němž chce vybojovat úvodní letošní trofej.

O další titul bojují svěřenci Ottmara Hitzfelda v ligové soutěži, v níž by rádi udrželi 10bodový náskok před druhými Brémami. Jelikož Werder včera vyhrál, dnes potřebuje získat tři body i Bayern, který by měl nastoupit v nejsilnějším možném složení. „Všichni hráči základní sestavy, kteří mohou hrát, určitě nastoupí,“ vyvrátil trenér hostů spekulace nad šetřením hráčů pro duel s Dortmundem. Zranění jsou však Ze Roberto a Oliver Kahn. Nejisté jsou navíc starty Francka Ribériho a Miroslava Kloseho.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání favorita v mužstvu hostí. Na vítězství Bayernu vypsali kurs 1.80. Kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství Frankfurtu si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama