Hlavní obsah

Nou Camp uvidí Manchester po deseti letech

Liverpool včera nedotáhl úvodní semifinálový zápas Ligy mistrů s Chelsea do vítězného konce a vše zůstává otevřené. Podobně je na tom souboj Barcelony s Manchesterem, ve kterém sice odborníci pasují do role favorita anglického lídra, ale Katalánci bezesporu stále patří k evropské elitě a jejich případný postup by nebyl až tak velkým překvapením.

Článek

Ať postoupí kdokoliv, jedno je jasné. Dnes i příští týden uvidí fotbaloví fanoušci skutečně famózní zápasy, vždyť oba poslední vzájemné duely z roku 1998 skončily remízou 3:3 a nabídly opravdu vše, co si může divák přát.

Ještě před pár měsíci by tento souboj neměl favorita, ale za tu dobu se dost změnilo. Barceloně se v poslední době nedaří jen výsledkově, ale také vnitřní záležitosti klubu nejsou optimální. Špílmachr Ronaldinho už za Barcelonu pravděpodobně nenastoupí a trenérovi Rijkaardovi už hodně teče do bot. Důkazem špatné situace jsou poslední ligová utkání Katalánců, kteří ve čtyřech kolech získali pouhé tři body, což je na tento klub velmi málo a ještě tak bude mít co dělat, aby skončil na druhé příčce tabulky.

V Lize mistrů je ale vše jinak, když Barcelona letos dokonce ještě neprohrála a do semifinále prošla poměrně bez problémů přes Celtic a Schalke. „Přes všechny ty chyby v lize a fakt, že ji nyní prakticky vyhodili z okna, si stále myslím, že Liga mistrů je zkrátka jiný příběh. Jsem přesvědčený, že Barca může proti Manchesteru uspět, pokud neudělá nějakou hloupost,“ myslí si legendární útočník Johan Cruijff. Barcelona se však v úvodním zápase musí obejít bez vykartovaného Carlese Puyola. Dále chybí už zmiňovaný Ronaldinho a také Edmílson s Thuramem. Start Henryho je nejistý.

Radost z těchto absencí bezesporu má Sir Alex Ferguson, jehož Manchester je v letošní sezoně opět vynikající. O víkendu však Rudí ďáblové pouze remizovali s Blackburnem a o titulu hodně napoví následující duel Manchesteru s Chelsea.

Těžké utkání čeká mužstvo z Old Trafford i dnes v Katalánsku a každý je zvědavý jak si s tím poradí. V základní jedenáctce by dnes neměla chybět žádná esa, v pořádku je už i Edwin van der Saar. Zdraví jsou též Owen Hargreaves a Anderson, kteří měli lehčí problémy. „Lidé nás považují za favority a my se musíme vyrovnat s tlakem. Je to hlavně proto, jak se nám daří, zatímco Barca se v lize asi trochu trápí,“ myslí si záložník Ryan Giggs, pamětník posledního triumfu Manchesteru v Lize mistrů z roku 1999.

Jestliže dnes hledáte utkání s favoritem, tak právě toto do vašeho výběru nepatří. Na Barcelonu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.45. Remízu si vsadíte s kursem 3.15 a na vítězství hostů z Anglie za kurs 2.80. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama