Hlavní obsah

Rangers přivítají favorizovanou Fiorentinu

I ve druhém semifinále Poháru UEFA se objeví tým, od kterého se takový úspěch nečekal. Glasgow Rangers si však postup zasloužili a pro Fiorentinu nebudou rozhodně snadnou překážkou.

Článek

Rangers na podzim bojovali v Lize mistrů a nutno podotknout, že ostudu určitě neudělali. Až do posledního kola totiž bojovali o postup do jarní fáze, což by byl velký úspěch. Nakonec na něj svěřenci Waltera Smitha nedosáhli, ale chuť si spravují v Poháru UEFA. Nejprve velmi těsně dokázali postoupit přes Panathinaikos Atény, ale následně vyřadili Brémy a Sporting Lisabon. S Brémamy si postup vybojovali doma a s portugalským celkem naopak až v odvetě venku, kde vyhráli 2:0.

Gers jsou tak rozhodně velmi nevyzpytatelným mužstvem a mohou překvapit i s Fiorentinou. V Poslední době však komplikují Rangers život zranění. V dnešním duelu tak bude chybět hned čtveřice důležitých hráčů - Steven Naismith, Chris Burke, Lee McCulloch a brankář Allan McGregor.

Fiorentina prožívá velmi dobrou sezonu, což dokládá i její současná čtvrtá příčka v ligové tabulce. Tu si pojistila o víkendu vítězstvím s Palermem, o kterém rozhodl jedinou brankou utkání Marco Donadel. Pohárem UEFA procházela Viola bez problémů až do osmifinále. V něm se střetla s anglickým Evertonem, a i když doma vyhrála 2:0, nakonec postoupila až na pokutové kopy.

Opačný průběh měl čtvrtfinálový souboj Fiorentiny s PSV. Eindhoven uhrál v Itálii dobrou remízu 1:1, ale doma nečekaně prohrál a s evropskými poháry se tak pro letošek rozloučil. Na vítězství 2:0 měl lví podíl rumunský kanonýr Adrian Mutu, který se postaral o obě branky zápasu. V dnešním souboji bude Viola postrádat Tomáše Ujfalušiho, mimo hru je také náhradní brankář Daniele Cacia.

Rangers mají poměrně značné problémy se sestavou, což se odrazilo na kursech. Na vítězství domácích vypsali bookmakeři bwin kurs2.80. Remíza je oceněna hodnotou 2.95 a na výhru hostů nabízí kurs 2.45.

Reklama