Hlavní obsah

Monte Carlo: Semifinále bez překvapení

I když by papírově měli vždy hrát semifinále čtyři nejvýše nasazení tenisté, nestává se to až tak často. Na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu však mezi nejlepší čtveřicí nechybí ani jeden z favorizovaných a o to zajímavější souboje se očekávají. Vše vypukne duelem Nadal - Davyděnko a o druhém finalistovi se rozhodne v zápase Federera s Djokovičem.

Článek

Nadal - Davyděnko

Antukový král - Rafael Nadal - v Monte Carlu naplňuje roli největšího favorita, i když neměl od začátku turnaje snadného soupeře. Už ve druhém kole na něj čekal na divokou kartu hrající Mario Ančič, který není nikdy jednoduchým soupeřem, ale Španěl neponechal nic náhodě a svému soupeři dokonce uštědřil nepopulárního kanára. Bez sebemenších problémů si Nadal v dalším kole poradil i s krajanem J. C. Ferrerem, Těžší práci měl včera s Davidem Ferrerem, se kterým sice vyhrál první set jasně 6:1, ale ve druhém se hodně zapotil a nakonec ho získal jen díky své výjimečné kvalitě, když odvrátil tři setboly.

Posledním Nadalovým soupeřem před branami finále bude Nikolaj Davyděnko, který minulý týden skrečoval finále v Estoril, ale v Monaku je v plné síle a bezpochyby touží po dalším finále v řadě. V cestě za ním mu však stojí nejtěžší soupeř ze všech, který na oranžovém povrchu prohrává opravdu jen zřídka. Kolja však Nadala letos už jednou porazil, stalo se tak ve finále v Miami, kde zvítězil po setech 6-4 a 6-2. Na probíhajícím turnaji měl oproti Nadalovi pravděpodobně o něco slabší soupeře, i když Bolelli, Kohlschreiber a Andrejev rozhodně mají kvalitu. Právě se svým krajanem se utkal včera ve čtvrtfinále a velmi vyrovnaný duel vyhrál až 7-5 ve třetím setu, když poslední hru žískal díky pěti míčkům v řadě.

Podle bookmakerů bwin je favorit tohoto zápasu naprosto jasný - na Nadala si vsadíte s kursem 1.11. Věříte-li v překvapení, pak si vsaďte na Davyděnka a vynásobte tak svůj vklad cifrou 5.50.

Federer - Djokovič

Vyrovnanější duel skýtá zápas mezi Rogerem Federerem a Novakem Djokovičem. Švýcarský fenomén letos nezažívá nejlepší vstup do sezony, přesto jasně dokazuje, že stále patří mezi extratřídu. Betonovým králem se však pomalu, ale jistě začíná stávat jeho dnešní soupeř, který rodáka z Basileje porazil v semifinále Australian Open a nakonec oslavil svůj první grandslamový titul. Chuť si Federer nespravil následně v Indian Wells ani Miami, a na premiérový letošní triumf čekal až do minulého týdne, kdy nenašel přemožitele na antuce v Estoril. Neporažený stále zůstává i na probíhajícím podniku v Monackém knížectví, kde sice utekl hrobníkovi z lopaty, když senzačně zvrátil zápas s Ramirezem Hidalgem, ale v duelu s Monfilsem i Nalbandianem navázal na svou dlouhodobou výkonnost.

Tu už začíná budovat i Novak Djokovič, který loni začal výrazně promlouvat do bojů o nejvyšší mety na nejprestižnějších turnajích, díky čemuž se posunul na třetí příčku světového žebříčku. Z úvodu sezony se zdá, že by ji letos neměl rozhodně opustit, ba naopak je možné, že dosáhne ještě na víc. Předpoklady pro to rozhodně má, což v Monte Carlu potvrzuje a zároveň bojuje o svůj třetí titul v tomto roce. Stejně jako Nadal procházel doposud turnajem jako nůž máslem, když neztratil ani set a v posledních dvou zápasech s Murrayem, respektive Querreym vyprovodil soupeře z kurtu dokonce kanárem.

I díky tomu je dnes Djokovič mírným favoritem zápasu a vsadit si tak na něj můžete za kurs 1.70. Federer rozhodně není bez šance, na jeho vítězství vypsali experti bwin kurs 2.02.

Reklama