Hlavní obsah

Slavia hostí Žižkov a nesmí zaváhat

Slavia si bude chtít napravit zaváhání v Teplicích. Se Žižkovem musí každopádně vyhrát, pokud chce ještě myslet na titul. Zároveň si může vyzkoušet, jaké to je hrát před Spartou. Ta nastoupí až v neděli v dalším pražském derby na Bohemians.

Článek

Slavia Praha - Viktoria Žižkov  (sobota 17:00)

Na Strahově bude k vidění jedno ze dvou pražských derby. Slavia hostí Žižkov. Svěřenci domácího kouče Karla Jarolíma jsou pasováni do role jasného favorita a pokud chtějí nadále snít o zisku mistrovské trofeje, musí v sobotu splnit papírové předpoklady.

Manko na aktuálně vedoucí Spartu čtyři kola před koncem ligy čítá tři body. Snížit tuto ztrátu a udržet se se svým pražským rivalem v boji o titul, to je cíl Slavie. Aby se mu mohla bodově vyrovnat, musí doufat, že Sparta odjede z vršovického Ďolíčku bez bodu. Do takové situace se "sešívaní" dostali minulý víkend v Teplicích, kde prohráli 1:3. "Věřím, že to mužstvo nakopne, a doufám, že hráči do utkání půjdou s větším odhodláním," řekl Jarolím, jemuž se vrací do sestavy po karetním trestu kanonýr Goce Toleski.

Máme Slavii co vracet a zároveň jí chceme znepříjemnit cestu za ligovým pohárem, to vzkazuje na adresu soupeře jedenáctá Žižkov. Hostujícímu celku se totiž ještě nepodařilo na půdě Slavie bodovat a rád by tuto bilanci teď změnil. "Opět jdeme na soupeře, který je favoritem tohoto duelu. Slavia hraje o titul a po ztrátě se musí snažit bodovat naplno. Naše role je tedy jasná, pokusit se soupeři jeho roli znepříjemnit, podobně jako na podzim doma. Doufám, že se nám konečně podaří vstřelit branku na hřišti soupeře," uvedl kouč hostí Stanislav Griga. Případné tři body by jeho svěřencům zajistily definitivní záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži u nás.

Hrát nebudou na domácí straně marodi Ivana, Střihavka, Dřížďál, Janda a Šourek. Hosté budou postrádat tyto zraněné hráče: Kaloda, Kučeru, Bukače, J. Procházku a Novotného.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:

Vorel - Krajčík, Suchý, Brabec, Švento - Pudil, Tavares, Šmicer, Černý - Toleski, Šenkeřík.

Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:

Bartalský - Šťastný, Pilař, Besta, Xavier - Stracený, Moughfire, Kropík, Koukal, Kušnír - Švancara.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 9.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama