Hlavní obsah

Preview 35. kola Serie A

V Serii A jde do tuhého a již dnes se fotbalisté Interu mohou radovat z obhajoby Scudetta. Pokračuje rovněž boj o čtvrtou příčku zajišťující místenku ve třetím předkole příštího ročníku Ligy mistrů a hrát se bude o záchranu, kde je vše velice vyrovnané...

Článek

FC Janov - Empoli FC  (neděle 15:00)

Předposlední Empoli zavítá do Janova, kde se na stadionu Marassi utká s místním FC. Domácí by teoreticky ještě mohli bojovat o Pohár UEFA, ale reálné šance jsou minimální, zato Azzurri musí zabrat, neboť se nachází pouhý bod od záchrany.

Trenér Janova Gian Piero Gasperini slíbil, že zachová poctivost v Serii A a že jeho svěřenci rozhodně nedají Empoli nic zadarmo. Utkání bude mít zvláštní příchuť pro trenéra Empoli Luigiho Cagniho, který dříve janovský celek vedl. "Je povinností hrát do poslední minuty v každém zápase, aby se zachovala úroveň Serie A. Dokonce i když o nic nehrajeme," řekl Gian Piero Gasperini.

Pokud se Rossoblu povede závěr sezóny a udrží se na osmém místě, tak je příští rok čeká Pohár Intertoto a v tom lepším případě je tu šance i na přímý postup do Poháru UEFA. Gasperini pokračoval: "Chceme zakončit sezónu dobře. Janov si nyní vybudoval silné základy. Musíme být pozorní a udržet si současný tým." Domácí tým bude muset do tohoto utkání změnit složení obrany, neboť Cesare Bovo a Gaetano De Rosa jsou suspendovaní. Jejich místa tak zaujmou Alessandro Lucarelli a Abdoulay Konko.

Hosté ještě před rokem hráli o příčky zaručující Pohár UEFA, opory týmu však odešly a letos je Empoli tam, kde je. Čtyři kola před koncem jsou Azzurri předposlední. Vedení nedávno povolalo zpět trenéra Luigiho Cagniho, který byl vyhozen zkraje letošní sezóny. "Jestli Empoli sestoupí do Serie B, tak to nebude má chyba. President mě nepovolal zpět, protože jsem nejlepší trenér, ale protože znám klub a vše kolem lépe než kdokoliv jiný. Když jsem se vrátil, řekl jsem klukům, že udělám co bude v mých silách a pak s čistým svědomím odejdu, bez ohledu na konečné umístění. Pochopili mě a jsou plně motivovaní," řekl Luigi Cagni.

Hosté mají vcelku velké množství absentujících hráčů. Luca Saudati, Claudio Marchisio a Andrea Raggi jsou všichni suspendovaní, zatímco Nicola Pozzi, Levan Mchedlidze a Gianluca Musacci jsou zranění. Největší ztrátou je bezesporu talentovaný útočník Luca Saudati, jehož v ofenzivě Empoli zastoupí Sebastian Giovinco.

FC Janov - pravděpodobná sestava:

Rubinho - Abdoulay Konko, Alessandro Lucarelli, Domenico Criscito - Marco Rossi, Omar Milanetto, Ivan Jurič, Danilo - Julio César de León, Marco Borriello, Giuseppe Sculli

Empoli FC - pravděpodobná sestava:

Daniele Balli - Antonio Buscè, Lino Marzoratti, Felice Piccolo, Vittorio Tosto - Ignazio Abate, Davide Moro, Alessandro Budel, Luca Antonini - Ighli Vannucchi, Sebastian Giovinco

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Juventus Turín - Lazio Řím

Tahákem 35. kola je souboj třetího Juventusu Turín s Laziem Řím. Juventus je ve skvělé formě, naopak Lazio v krizi a se čtyřiceti body mu patří až dvanáctá příčka. Biancocelesti čekají na vítězství už šest utkání, kdežto "Stará dáma" bude bojovat o čtvrtou výhru v řadě.

Turínští skvěle zvládli odložené utkání s Parmou a následující souboj s Atalantou Bergamo. Proti oběma soupeřům udrželi čisté konto a celkem nastříleli sedm branek. Proti Parmě to bylo 3:0 a v Bergamu dokonce 4:0, když se hattrickem zaskvěl Alessandro Del Piero. Juventus si pojistil třetí příčku před Fiorentinu, na kterou má nyní náskok osmi bodů. "Věřím, že ještě získáme druhé místo. Pracujeme dobře a jsme v dobré kondici. Matematická šance tu ještě je a já nevidím důvod, proč bychom to nemohli dokázat," hovořil o pětibodové ztrátě na druhý AS Řím záložník Cristiano Zanetti. Pokud by se Juventusu podařilo druhé místo získat, pak by se Bianconeri vyhnuli 3. předkolu Ligy mistrů a byli by nasazeni přímo do základních skupin.

Lazio Řím už může na Ligu mistrů definitivně zapomenout a skrz domácí ligu i na pohárové umístění. Jedinou šancí, jak si zahrát příští sezonu Pohár UEFA, je vyhrát domácí pohár, kde to mají svěřenci trenéra Delia Rossiho dobře rozehrané. První utkání na San Siru remizovali s Interem Milán 0:0. Možná i proto se výsledkově Laziu nedaří. Římané nevyhráli už šest utkání v řadě a naposledy dokonce podlehli Catanii. Biancocelesti zaujímají v tabulce dvanácté místo s desetibodovým náskokem před sestupovým pásmem. Laziu se v posledních letech proti Juventusu nedaří. Lazio naposledy Juventus porazilo 6. prosince 2003 2:0.

Prakticky kompletnímu Juventusu budou chybět pouze zraněný portugalský obránce Jorge Andrade a střelec Vincenzo Iaquinta. Trenér Delio Rossi nemůže počítat se zraněnými Valonem Behramim, Modibem Sialitem, Mouradem Meghnim a Tommasem Rocchim. Poslední jmenovaný má problémy se stehenním svalem. Karetní tresty si odpykávají Ousmane Dabo a Luciano Zauri. Oba byli vyloučeni v minulém utkání s Catanií. V tomto utkání obdržel žlutou kartu Cristian Ledesma a ani on nebude moct svému týmu v souboji s Juventusem pomoci.

Juventus Turín - pravděpodobná sestava:

Gianluigi Buffon – Jonathan Zebina, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Christian Molinaro – Mauro Camoranesi, Mohammed Sissoko, Cristiano Zanetti, Pavel Nedved – Alessandro Del Piero, David Trezeguet

Lazio Řím - pravděpodobná sestava:

Marco Ballotta – Lorenzo De Silvestri, Sebastiano Siviglia, Emilson Cribari, Aleksandr Kolarov – Gaby Mudingayi, Roberto Baronio, Massimo Mutarelli, Stefano Mauri – Goran Pandev, Rolando Bianchi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.80 - 8.00

Tip EuroFotbal.cz: 10

AS Livorno - AC Milán

Klíčový duel sehrají fotbalisté Livorna a AC Milán. Na stadionu Armanda Picchiho totiž půjde o všechno. Domácí Livorno potřebuje nutně bodovat, aby si zachovalo naději na přežití v nejvyšší soutěži. Body chtějí také hostující Rossoneri, kteří ještě nevzdali souboj se čtvrtou Fiorentinou o kvalifikaci do Ligy mistrů.

Livorno v minulém kole překvapilo, když prakticky z "ničeho" dokázalo remízovat na Olympijském stadionu v Římě s tamním AS. Jenomže situace v klubu je i nadále špatná, tedy alespoň co se postavení v tabulce týče. Livorno okupuje se třiceti body osmnáctou pozici, která znamená sestup. Stejný počet bodů mají i devatenácté Empoli a dvacátá Reggina. Na pozici zaručující záchranu ztrácí Livorno jeden jediný bod a úspěch proti milánskému AC by se hodil. Livorno se postupně utká ještě s Atalantou Bergamo, FC Turín a Empoli.

AC Milán se zdá být už v dobré pohodě. Poté, co svěřenci trenéra Carla Ancelottiho ztratili nadějně rozehraný zápas s Juventusem Turín, dokázali rozstřílet na San Siru Regginu Calcio 5:1. Hattrickem se v tomto utkání blýsknul brazilec Kaká. Nicméně vyhrála i Fiorentina, a tak se náskok "Fialek" nezměnil a zůstal čtyřbodový. Milán si je vědom toho, že musí zbývající utkání vyhrát a doufat ve ztrátu Fiorentiny. V klubu se nyní hodně spekuluje o přestupech. Na cestě do Milána je podle nejnovějších informací záložník Arsenalu Mathieu Flamini a už delší dobu se hovoří o příchodu Ronaldinha a Gianluky Zambrotty. Zda tyto posily do Milána přijdou se rozhodne v nejbližších týdnech. S příchodem těchto hráčů se nejčastěji skloňuje odchod Gennara Gattusa a Clarence Seedorfa, o něhož projevila zájem španělská Valencie.

Poslední vzájemné utkání skončilo na San Siru remízou 1:1.

Trenér Livorna Giancarlo Camolese se bude muset obejít bez Joseho Vidigala, Francesca Volpeho a Fausta Rossiniho. Oba dva mají zdravotní potíže. Na straně Milána nebudou k dispozici trenéru Carlu Ancelottimu dlouhodobě zraněný Ronaldo a také veterán Paolo Maldini, o němž nikdo neví, zda bude pokračovat i v další sezoně. Opětovně se zranili i náhradní brankář Nelson Dida a Emerson se Serginhem. Návrat hlásí Massimo Oddo, Marek Jankulovski a Daniele Bonera, který se vrací po karetním trestu.

AS Livorno - pravděpodobná sestava:

Marco Amelia – Alessandro Grandoni, Dario Knezevic, Fabio Galante, Giovanni Pasquale – Nico Pulzetti, Martin Bergvold, Daniele De Vezze, Antonio Filippini – Alessandro Diamanti, Francesco Tavano

AC Milán - pravděpodobná sestava:

Zeljko Kalač – Marcos Cafú, Alessandro Nesta, Kakha Kaladze, Giuseppe Favalli – Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf - Kaká – Inzaghi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.15 - 3.65 - 1.50

Tip EuroFotbal.cz: 2

Reggina Calcio - FC Parma

Na Stadio Oreste Granillo v Reggině půjde doslova o všechno. Domácí Reggina je totiž nyní poslední se ziskem 30 bodů. Hosté z Parmy jsou sedmnáctí, ale mají pouze o jeden bod více. Pro oba týmy to je tedy životně důležitý souboj a prohra jim může záchranu výrazně zkomplikovat. Hosté navíc na výhru čekají již pět zápasů.

Kouč domácí Regginy Nevio Orlandi je přesvědčen, že jeho svěřenci jsou na nadcházející utkání plně koncentrovaní. Amaranto sice v posledním kole utrpěli drtivou porážku na hřišti AC Milán v poměru 1:5, ale Orlandi tvrdí, že již je vše zapomenuto. "Na porážku jsme zapomněli a nyní se soustředíme na zápas s Parmou," řekl domácí kouč pro webové stránky klubu. "Je to důležité utkání a hráči si to plně uvědomují. Na zápas jsme plně připraveni. Musíme vyhrát, takže budeme potřebovat nohy, hlavu a hlavně odhodlání."

Navzdory poslední vysoké porážce by měla nastoupit proti Parmě stejná sestava. Jediným chybějícím bude zraněný Maurizio Lanzaro.

Parma má nyní před sestupovým pásmem náskok jediného bodu a nesmí si dovolit zaváhat. Trenér Hector Cuper ovšem poprosil fanoušky, aby byli trpěliví a drželi s týmem.

"To nejhorší, co mohou nyní fanoušci dělat, je kritizovat tým a nepodržet ho v těžkých chvílích. Na mužstvo to nemá nikdy dobrý vliv. Jsem jejich prvním obětním beránkem a je mi jasné, že v této chvíli každý z nich ví, jak by nejlépe vedl svůj tým," řekl Cuper. "Momentálně jsme ale stále zachráněni, sice pouze s jedním bodem navrch, ale jsme," vzkazuje Cuper fanouškům.

Hosté ale mají hodně rozsáhlé absence. Suspendovaní jsou Fernando Couto, Andrea Gasbarroni, McDonald Mariga, Giulio Falcone a Paolo Castellini. Naopak kvůli zranění nenastoupí Andrea Pisanu, Bernardo Corradi, Igor Budan a Domenico Morfeo. Do obrany se vrací Ferdinand Coly a Marco Rossi. V záloze pak nastoupí Luca Antonelli a Daniele Dessena. V útoku bude dvojice Reginaldo Lucarelli.

Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:

Campagnolo - Valdez, Cirillo, Aronica - Vigiani, Barreto, Tognozzi, Modesto - Cozza, Brienza - Amoruso

FC Parma - pravděpodobná sestava:

Bucci - Coly, Paci, Rossi, Zenoni - Dessena, Morrone, Cigarini, Antonelli - Reginaldo, Lucarelli

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.10 - 4.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

ACF Fiorentina - Sampdoria Janov

Důležitý souboj bude k vidění na stadionu Artemia Franchiho ve Florencii. Čtvrtá ACF Fiorentina přivítá šestou Sampdorii Janov. Rozdíl mezi oběma rivaly je čtyři body a ještě spolu s AC Milán svádí boj o čtvrté místo, zaručující předkolo Ligy mistrů.

Sampdoria prokazuje na jaře velmi dobrou formu a v minulém kole vyřadila z boje o Ligu mistrů Udiense, které utrpělo porážku 0:3. Fiorentina bojuje nejen v Serii A, ale i na evropské frontě, konkrétně v semifinále Poháru UEFA. Sampdoria tak cítí šanci, neboť domácí mohou být po čtvrtečním utkání v Glasgow mírně unaveni. Fiorentina však i přes evropské vložky vítězí a dvojici Sampdoria – AC Milán se nedaří svého fialového protivníka dostihnout. V minulém kole zvítězila Viola nad Palermem 1:0.

"Jsou před námi čtyři těžká utkání a my se nesmíme nikoho zaleknout a zkusit bojovat až do konce. Nesmíme být spokojení s tím, co máme teď. Trenér nám každý den říká, že už nyní to pro nás je famózní sezóna, ale bylo by šíleností spokojit se se současnou pozicí a nechtít se zlepšit," řekl obránce Blucerchiati Daniele Gastaldello. "Jedeme do Florencie vyhrát. Jsou velmi silní a bude to opravdu těžké, protože chtějí hrát Ligu mistrů."

Hráči Sampdorie a trenér Walter Mazzarri mají zajisté v živé paměti výprask 1:5, který jim La Viola uštědřila v loňském roce. Blucerchiati se tak budou chtít pomstít. Do utkání nebude moci nastoupit zraněný stoper Hugo Campagnaro, jehož nahradí Daniele Gastaldello. Spolu s Campagnarem jsou na marodce janovského týmu také brankář Luca Castellazzi a útočník Ikechukwu Kalu.

Fialky se v týdnu představily na Ibrox Parku v Glasgow. Bezbranková remíza s Rangers byla pro všechny ve Fiorentině zajisté uspokojujícím výsledkem, neboť do odvety mají Fialky výhodu domácího prostředí. "Očekávali jsme těžký zápas, což se také splnilo. Hráli jsme organizovaně, ale chyběla nám trocha štěstí. Výsledek 0:0 je dobrý. Jelikož jsme si dobře vědomi našich kvalit, tak ve Florencii do toho dáme vše před zraky našich fanoušků. Nyní je důležité nabrat síly pro nedělní utkání se Sampdorií," řekl pro www.acffiorentina.it český obránce Tomáš Ujfaluši.

Cesare Prandelli, trenér Fiorentiny, udělá v sestavě několik změn oproti poslednímu ligovému zápasu s Palermem. Per Kroldrup se postaví vedle Alessandra Gamberiniho do stoperské dvojice, Tomáš Ujfaluši se posune na post pravého beka a Martin Jørgensen usedne pouze na lavičku náhradníků. V záložní řadě nahradí Riccardo Montolivo Zdravka Kuzmanoviče, zatímco Christian Vieri zaujme místo v ofenzivní řadě po suspendovaném Giampaolovi Pazzinim. Trenér Prandelli má na marodce jediného hráče, je jím útočník Daniele Cacia.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:

Sebastien Frey - Tomáš Ujfaluši, Per Kroldrup, Alessandro Gamberini, Manuel Pasqual - Marco Donadel, Fabio Liverani, Riccardo Montolivo - Franco Semioli, Christian Vieri, Adrian Mutu

Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:

Antonio Mirante - Daniele Gastaldello, Stefano Lucchini, Pietro Accardi - Christian Maggio, Angelo Palombo, Gennaro Delvecchio, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Antonio Cassano, Claudio Bellucci

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Citta di Palermo - Atalanta Bergamo

Souboj o střed tabulky, aneb střet týmů s kolísavou formou. Tak by se dal charakterizovat zápas 35. kola na Stadio Renzo Barbera v Palermu, kde domácí Citta di Palermo hostí o příčku horší Atalantu Bergamo. Domácí vyhráli, podobně jako hosté, z posledních devíti utkání pouze dvakrát. Atalanta na vítězství ovšem čeká již tři zápasy.

Nedělní protivníci jsou nyní na desáté, respektive jedenácté příčce a ještě by teoreticky mohli dosáhnout sedmého místa, což ale není příliš reálné. V nadcházejícím souboji půjde spíše o pojištění momentálního místa, než o boj o příčky nejvyšší. Domácí se budou muset obejít v "důležitém" zápase bez své největší hvězdy Brazilce Amauriho, jenž je suspendován. Navíc v poslední době nabývají na síle spekulace o jeho letním odchodu do Juventusu a jednání mezi kluby je již údajně v plném proudu. Absence nejlepšího střelce klubu může dát šanci Edisonovi Cavanimu, který tak bude moci dokázat trenéru Colantuonovi, že i on patří do základní sestavy.

Cavani sice v poslední době bojoval se zraněným kolenem, ale měl by být připraven. "Nehrál jsem sice delší dobu, ale měl bych být fit a připraven nastoupit. Máme několik absencí a já chci týmu pomoct. Amauri je pro nás velice důležitý, ale já chci ukázat, že ho v útoku dokážu nahradit."

Domácí kouč Stefano Colantuono musí ze sestavy vyškrtnout také obránce Rinauda a záložníka Bresciana. Oba dva mají vystavenou stopku. Rosaneri budou chtít odčinit poslední porážku s Fiorentinou a navázat na dvě vítězství nad Juventusem a Catanií. Právě prohra s Violou odsoudila Palermo na desáté místo a šance na Pohár UEFA se rozplynuly, takže nyní se tým Stefana Colantuona soustředí na Intertoto Cup. "Máme silný klub a dostatečně kvalitní hráče na to, abychom se umístili co nejvýše," řekl Cavani.

Naopak svěřenci trenéra Luigiho Del Neriho budou chtít zapomenout na nepovedený duben a konečně vyhrát. Poté, co Atalanta překvapila na San Siru, podlehla postupně Interu, Neapoli a Juventusu. Obzvláště poslední zápas se nevydařil, když Juventus vyhrál vysokým rozdílem 4:0. Hosté nemůžou počítat se suspendovaným Langellou. Naopak vrací se nejlepší střelec týmu Cristiano Doni.

Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:

Agliardi - Cassani, Zaccardo, Barzagli, Balzaretti - Tedesco, Guana - Jankovic , Simplicio, Caserta - Cavani

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:

Coppola - Fissore, Pellegrino, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, De Ascentis, Guarente, Padoin - Doni - Floccari

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.75 - 4.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Neapol SSC - AC Siena

Na stadionu San Paolo přivítá v pohodě hrající SSC Neapol třináctou Sienu. Hosté v minulém kole prohráli před domácím publikem 0:1 s FC Janov a již čtyři utkání čekají na vítězství. Naopak Neapol je ve velké pohodě, což dokazují tři body, které si naposledy odvezla ze stadionu Parmy (2:1).

Neapolští fotbalisté odčinili ostudnou porážku 0:3 v Catanii, když si doma poradili s Atalantou Bergamo (2:0), a poté zvítězili i na stadionu Ennio Tardini nad Parmou 2:1.

Skvělou sezonu prožívají slovenský reprezentant Marek Hamšík a útočník Ezequiel Lavazzi. Oba dva a samozřejmě i trenér Edo Reja mají velkou zásluhu na tom, že kdysi slavný klub bojuje opět o pohárovou Evropu. "Ještě nás čekají čtyři utkání, které musíme zvládnout. Chceme nadále směřovat tabulkou co nevýše," nechal se před utkáním slyšet trenér domácích Edo Reja.

Siena je v horší situaci. Čtyři kola před koncem soutěže má sice osmibodový náskok na sestupové pásmo, ovšem další podobný výkon jako proti Janovu by mohl situaci zkomplikovat. Pro Sienu to byla sice teprve druhá porážka z deseti posledních utkání, jenomže čtyři skončila remízou. V případě vítězství nad Neapolí by Siena měla klid. Jenomže k tomu je potřeba větší střelecká produktivita, kterou v současnosti Siena neoplývá. Osm branek z deseti utkání není zrovna nejvíce. Trenér Mario Beretta byl po utkání s Janovem zklamaný a očekává od svých svěřenců zlepšení.

Neapol i Siena mají ještě o co hrát. Domácí fotbalisté mají stále reálnou šanci probojovat se do pohárové Evropy, kdežto Siena musí ještě zabrat, aby měla stoprocentní jistotu pokračování v příštím ročníku Série A. Poslední vzájemné střetnutí obou soupeřů skončilo smírně 1:1.

Do utkání nezasáhne dlouhodobě zraněný Marcelo Zalayeta. Zranění jsou také Erminio Rullo s Mirkem Savinim. Pro karetní tresty si nezahrají ani Manuele Blasi a Walter Gargano. Hosté ze Sieny jsou na tom o něco lépe. Svému týmu nepomůžou Valerio Bertotto a Luca Rossettini. První jmenovaný má zdravotní problémy a druhý jmenovaný je v trestu.

Neapol SSC - pravděpodobná sestava:

Gennaro Iezzo – Fabiano Santacroce, Paolo Cannavaro, Contini, Daniele Mannini – Mariano Bogliacino, Marek Hamšík, Michele Pazienza, Maurizio Domizzi – Emanuele Calaio, Ezequiel Lavezzi

AC Siena - pravděpodobná sestava:

Alexander Manninger – Daniele Ficagna, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie – Simone Vergassola, Paul Codrea, Daniele Galloppa, Tomas Locatelli – Mario Frick, Massimo Maccarone

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.60 - 4.95

Tip EuroFotbal.cz: 10

Inter Milán - Cagliari Calcio

V dubnu suverénní Inter Milán se může v neděli na San Siru výrazně přiblížit vysněnému Scudettu. Podmínkou je ovšem porazit 16. Cagliari. Oběma celkům jde o hodně. Zatímco Nerazzurri bojují o titul, Cagliari na opačném pólu tabulky bojuje o přežití. Poslední dva zápasy ovšem Cagliari zvládlo, dvakrát zvítězilo a vzdálilo se sestupu na rozdíl dvou bodů.

Titul navíc může být v Miláně definitivně, pokud Římané prohrají s Turínem a Inter tedy porazí Cagliari. O držiteli titulu nejspíše rozhodlo minulé kolo, kdy Inter vyhrál a římské AS pouze remizovalo s Livornem. Pokud totiž vše půjde podle představ černomodrých, bude po víkendu mít Inter na čele náskok devíti bodů a do konce budou zbývat tři kola. Jelikož má Inter lepší vzájemný zápas, byl by i při rovnosti bodů mistrem.

Také domácí Dejan Stankovič si je vědom, že nedělní výhra může znamenat titul. "Je to naše první finále a na San Siru nás čeká Cagliari. Mají kvalitní tým a možná je to nejlepší tým ligy za poslední tři měsíce," troufá si tvrdit Stankovič. "Ale se vší úctou.. Nikdo se nám nemůže postavit do cesty."

Trenér domácích Roberto Mancini do utkání nemůže nasadit zraněného útočníka Zlatana Ibrahimoviče. Bez švédského zabijáka ale Inter hraje již nějakou dobu a zatím výrazně nechyběl. Nerazzurri dobře vědí, že po 35. kole ještě pravděpodobně nebude rozhodnuto, jelikož Římané prohráli na domácím stadionu letos pouze jednou – právě s Interem. Stankovič dodává: "Jsme v dobré situaci a jsme blízko konci sezony. Zatím je ale předčasné mluvit o Scudettu, když do konce sezony zbývají ještě čtyři zápasy. Uvidíme, co se stane v neděli a potom se můžeme bavit dál."

Cagliari má v posledních týdnech opravdu vynikající formu a pomalu se vzdaluje sestupu. Trenér Davide Ballardini ovšem ví, že jeho tým nesmí usnout na vavřínech a musí bojovat až do konce. Po posledním vítězství nad Empoli prohlásil: "Bylo to pro nás velice důležité vítězství, ale ne klíčové. Byl to zápas proti konkurentům v boji o udržení. Máme před sebou ovšem ještě několik těžkých zápasů a dostatek bodů ještě nemáme."

Cagliari nemůže pro utkání počítat se suspendovanou trojicí Pasquale Foggia, Michele Fini a Francesco Pisano. Domácím se do sestavy vrací Patrick Vieira, naopak zraněný je Luis Figo.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Julio Cesar - Maicon, Chivu, Materazzi, Maxwell - Vieira, Cambiasso, Zanetti - Stankovic - Crespo, Cruz

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:

Storari - Ferri, Lopez, Bianco, Agostini - Del Grosso, Biondini, Conti - Cossu - Jeda, Matri

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.60 - 12.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

AS Řím - FC Turín

AS Řím přivítá v rámci 35. kola italské nejvyšší soutěže na Stadio Olimpico turínské FC. Domácí po nešťastné remíze s Livornem už de facto ztratili naděje na zisk Scudetta, ovšem hosté stále bojují, a to o záchranu. FC Turín je v tabulce pouze čtyři body nad sestupovými příčkami.

Pro Giallorossi je tento zápas poslední šancí na ohrožení prvního Interu, které má již šestibodový náskok. Římané v posledním utkání s Livornem ztratili nejen nesmírně potřebné dva body, ale také kapitána a oporu týmu Francesca Tottiho, jenž si poranil koleno. Nejčernější proroctví hovoří až o půlroční pauze, což by pro AS pochopitelně byla neskutečná ztráta. "Turín musíme porazit ze dvou důvodů – abychom redukovali naši ztrátu na Inter, neboť chceme bojovat, dokud jen to bude matematicky možné, a také abychom si udrželi náš náskok na třetí Juventus," řekl trenér vlků Luciano Spalletti.

Nicméně Francesco Totti si myslí, že bitva o titul je již prohraná: "Je to velmi obtížné. Scudetto je již na 99% ztraceno. Do konce ligy zbývají čtyři zápasy a my máme šestibodový deficit. Musíme být realisté, proti Livornu jsme zaváhali a právě tady pro nás vše skončilo. Nyní se musí Řím soustředit na vhodné doplnění kádru, abychom byli příští sezónu ještě silnější."

Náskok AS Řím na třetí Juventus Turín činí pět bodů a Giallorossi se nebudou chtít své přímé vstupenky do Ligy mistrů vzdát. Pro udržení vcelku znatelného odstupu by mohlo Římanům dopomoci jakési kouzlo domácího stadionu, neboť na Olympijském stadionu prohráli Giallorossi v této sezóně pouze jednou, a to s Interem.

FC Turín je na tom o poznání hůře. Z posledních sedmi utkání prohráli Toro šest a fanoušci mohli vidět svůj klub, jak se pomalu propadá tabulkou až na nynější šestnácté místo. "V několika posledních utkáních jsme předvedli naše nejhorší výkony. Fanoušci tyto dny nebudou zapomínat lehce," řekl turínský středopolař Aimo Diana. "Ovšem nyní se musíme osmělit, poučit se z našich chyb a vyhnout se sestupu."

Na straně domácích bude chybět, kromě Tottiho, také zraněný stoper Matteo Ferrari. Zato Giani De Biasi se musí vypořádat se značně větší marodkou. Gianluca Comotto, Cesare Natali, Ivan Franceschini, Paolo Zanetti a brankářská jednička Matteo Sereni jsou zranění, zatímco Eugenio Corrini a Davide Bottone si odpykávají disciplinární tresty.

AS Řím - pravděpodobná sestava:

Alexander Doni - Cicinho, Philippe Mexes, Juan, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Mirko Vučinič

FC Turín - pravděpodobná sestava:

Alberto Maria Fontana - Marco Motta, Marco Di Loreto, Paolo Hernán Dellafiore, Salvatore Lanna - Aimo Diana, Vincenzo Grella, Simone Barone - David Di Michele, Alessandro Rosina - Roberto Stellone

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.85 - 7.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Udinese Calcio - Calcio Catania

Udinese Calcio přivítá na Stadiu Friuli Catanii. Domácí naposledy dvakrát prohráli, a to s AS Řím (1:3) a Sampdorií Janov (0:3) a jejich účast v Poháru UEFA je ohrožena. Hosté ze Sicílie jsou nabuzeni domácí výhrou nad Laziem Řím 1:0.

Udinese se díky dvěma porážkám prakticky rozloučilo s vidinou čtvrtého místa, ovšem domácí fotbalisté musí ještě zabrat, aby si zahráli Pohár UEFA. Proti AS Řím a Sampdorii Janov zklamalo Udinese především v defenzívě, když v obou případech hned třikrát inkasovalo. V současnosti ztrácí Udinese na šesté místo, které okupuje Sampdoria Janov, čtyři body. Navíc v posledním kole zajíždí na San Siro, kde se střetne s milánským AC, a proto by mělo Udinese doma proti Catanii zvítězit.

Catania v minulém kole překvapila, když dokázala na svém stadionu porazit Lazio Řím 1:0. Díky tomuto vítězství se svěřenci trenéra Waltera Zengy odpoutali z bezprostředního ohrožení sestupu. Jejich náskok je pětibodový, ale do konce zbývají ještě čtyři kola, takže by se bodový zisk ze Stadia Friuli hodil. Pro Catanii ještě může být závěr sezony úspěšný. Kromě zápasů v Serii A čeká tým odvetné utkání semifinálového duelu domácího poháru s AS Řím. Sicilský klub v prvním utkání prohrál 0:1. Catania už letos dokázala Udinese dvakrát porazit. Doma v lize 2:0 a poté v odvetě domácího poháru 2:1. Právě na úkor Udinese Catania postoupila do dalších bojů.

Udinese trápí rozsáhlá marodka. Do utkání kvůli nejrůznějším zranění nenastoupí Christian Obodo, Asamoah Gyan, Felipe, Antonio Chimenti a Guilherme Siqueira. Pro karetní trest nenastoupí český obránce Tomáš Zápotočný, ten obdržel v minulém kole červenou kartu. Catania se nachází v mnohem lepší situaci. Chybět jí budou pouze zranění Joa Batista Pià a Christian Terlizzi.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:

Samir Handanovic - Christian Zapata, Andrea Coda, Aleksander Lukovic, Domenico Mesto – Gaetano D'Agostino, Gokhan Inler, Andrea Dossena, Simone Pepe – Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale

Calcio Catania - pravděpodobná sestava:

Ciro Polito – Gennaro Sardo, Matías Auguste Silvestre, Lorenzo Stovini, Rocco Sabato – Giuseppe Colucci, Marco Biagianti, Giacomo Tedesco, Juan Vargas – Giuseppe Mascara, Gionathan Spinesi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.75 - 4.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama