Hlavní obsah

Potvrdí Arsenal roli favorita?

Pondělní dohrávku Premier league obstará souboj Davida s Goliášem. V podobě mýtického hrdiny nastoupí domácí Derby County, které přivítají favorizovaný Arsenal Londýn. Kanonýři rozjeli sezonu sice na výbornou, ale ve druhé polovině jim došel dech a přišli tak o trofeje.

Článek

Klíčovým obdobím neúspěchu Arsenalu byl konec února a celý březen, jelikož zaznamenali hned pět ztrát v řadě. Dubnové zápasy s Liverpoolem a Manchesterem následně vše dokonaly, a jelikož Arsenal vypadl i z Ligy mistrů, žádnou trofej letos nezíská. Chuť si Kanonýři alespoň trochu zvedli minulý týden, kdy doma porazili 2:0 Wigan.

Další vítězství se očekává dnes na hřišti Derby a v brance Gunners by nemusel stát Lehmann ani Almunia. „Ještě jsem definitivně nerozhodl o tom, kdo se postaví do branky, ale chci se ještě do konce sezony podívat na Fabianského v akci – může se tak stát už v pondělí,“ konstatoval kouč Arsene Wenger, jehož mužstvo už prakticky o nic nehraje. Zranění jsou Sagna, Flamini, Diaby a Rosický. Disciplinární trest do konce sezony obdržel Hleb.

Ani Derby už o nic nehrají, jelikož je už delší dobu jasné, že příští rok v Premier league nebudou. Suverénně nejhorší celek probíhající sezony nejvyšší anglické fotbalové soutěže získal doposud pouhých 11 bodů, když vyhrál pouze jednou.

„Jestli si někdo něco zaslouží, tak fanoušci. Chtěli bychom jim dát ještě co nejvíce. Museli trpět víc než kdokoli jiný. Vědí, že tým nebyl dost dobrý, ale přesto nás podporovali a budou až do konce,“ vznesl dík směrem k fanouškům manažer Alan Stubbs, který se musí obejít bez dua Davis - Barnes. Nejistý je start Marca Edwortha.

Arsenal je sice v Pride Parku hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.25. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 5.00 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 10.00 rovných.

Reklama