Hlavní obsah

Štěpánek čeká na výhru s Federerem už 6 let

Čtvrtfinále prestižního podniku série Masters v Římě není bez české účasti. Radka Štěpánka však čeká před branami semifinále velmi těžký úkol - porazit Rogera Federera. Světová jednička si brousí zuby na svůj druhý letošní antukový titul i proto, že mezi zbývajícími hráči chybí Rafael Nadal.

Článek

Tito tenisté se na okruhu ATP střetli už 5krát a jen jednou se z vítězství radoval karvinský rodák. Federera totiž dokázal porazit pouze hned v úvodním souboji v Gstaadu z roku 2002. Loni se potkali na kurtu dvakrát. Nejdříve v Montrealu, kde vyhrál švýcarský fenomén zcela přesvědčivě. Daviscupový souboj v Praze byl už vyrovnanější, přesto Federer získal bod pro svou zemi.

Dnes tak může Roger Federer porazit Štěpánka už popáté. 26letý Švýcar na přelomu ledna a února prodělal mononukleózu, a i to možná zapříčinilo, že letos prohrál už pětkrát, což je poměrně překvapivé. Na svém kontě má navíc prozatím pouhý jeden turnajový titul a to netradičně na antuce, když nenašel přemožitele v Estoril. I druhé letošní finále si zahrál na oranžovém povrchu, ale v Monte Carlu tradičně ztroskotal na Nadalovi.

Španělský antukový král však v Římě už nepokračuje, jelikož překvapivě podlehl svému krajanovi J. C. Ferrerovi. Federerovi se tak naskýtá zajímavá šance, tím spíše, že mezi zbylými hráči není ani v poslední době vynikající David Ferrer.

Toho vyřadil právě Radek Štěpánek, kterého dnes čeká velký zápas, jelikož proti světové jedničce se nehraje každý den. Hodně bude rozhodně záviset na servisu i proto, že italská antuka je poměrně rychlá a ve včerejším duelu Federera s Karlovičem bylo vše jasně vidět. V prvním setu Chorvat soupeři poměrně bez problémů vzdoroval a to i díky 9 esům, které Švýcarovi nasázel. Ve druhé sadě už tak dobrý na podání nebyl a Federer dokázal uhrát dva brejky.

Štěpánek na úvod turnaje porazil ve třech setech Jarka Nieminena a stejný počet sad potřeboval i k vítězství s Davidem Ferrerem. Toto vítězství se moc nečekalo, jelikož Španěl momentálně patří k tomu nejlepšímu co světový tenis může nabídnout. Dalším soupeřem finalisty letošního podniku v San Jose byl včera Luis Horna z Peru, se kterým svedl Štěpánek opět třísetový souboj. Naštěstí ho nakonec dotáhl do vítězného konce, i když měl za celý zápas pouhé dva brejkboly.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jako už tradičně favoritem zápasu s kursem 1.04 na jeho vítězství. Sázka na to že do semifinále postoupí Štěpánek je oceněna kursem 4.01. Nemůžete-li se teď rozhodnout, nevadí, počkejte si do 15:30 a pak začněte vsázet live.

Reklama