Hlavní obsah

Dopadne Nadal podobně jako v Římě?

Čtvrtý hrací den na tenisovém turnaji v Hamburku uzavře duel Rafaela Nadala s Andym Murrayem. Španělský antukový nečekaně nezvládl turnaj v Římě a v německém přístavním městě by si rád spravil chuť.

Článek

Andy Murray však není nikdy snadný soupeř, o čemž se Nadal loni přesvědčil na Australian Open, kde o rok mladšího Brita porazil až v pětisetové bitvě. Jasnější průběh měl jejich druhý a prozatím poslední souboj, v Madridu Rafa zvítězil po setech 7-6 a 6-4.

Letos je druhý hráč světa opět ve vynikající formě, díky které vybojoval už tituly v Monte Carlu a Barceloně. Kromě nich postoupil i do finále v Miami a také v Chennai. Semifinále si navíc zahrál na Australian Open a v Indian Wells. O Nadalových kvalitách není pochyb, ale minulý týden netradičně zaváhal už ve druhém kole. Na římské antuce ho totiž překvapil krajan J. C. Ferrero a svůj podíl viny na této porážce měly jistě i Nadalovy puchýře na chodidlech. V Hamburku se však zdá být vše v pořádku, což dokazuje včerejší Španělovo vítězství s výborným antukářem Staracem.

Andy Murray zakončil minulý rok poprvé v Top 15 světového žebříčku i přesto, že kvůli zranění zad a zápěstí zameškal téměř 4 měsíce. Do začátku letošní sezony se aktuální světová čtrnáctka pustila s velkou vervou a hned na úvodním turnaji v Dauhá došel Murray až do finále, v němž zdolal Švýcara Wawrinku. Hned nato přišlo pro rodáka z Dublane zklamání, když vypadl v 1. kole Australian Open s tehdy ještě nepříliš známým Tsongou, který však následně došel až do finále.

Chuť si mladý Brit spravil na turnaji v Marseille, kde po výhře nad Ančičem slavil druhý letošní triumf. „Hrál jsem velmi dobře, myslím, že to byl můj nejlepší letošní zápas,“ konstatoval Murray po svém vítězství. Další z už tradičních výpadků si připsal v Rotterdamu, ale v Dubaji naopak došel do čtvrtfinále. O kolo dříve se loučil s Pacific Life Open a v Miami nestačil hned ze začátku na Ančiče.

Chorvatský tenista mu vystavil stopku i v Barceloně a týden předtím prohrál v Monte Carlu ve čtvrtfinále s Djokovičem. V Římě vyhrál pouze s Del Potrem, jelikož ve druhém kole ho zaskočil výborně hrající Wawrinka. V Hamburku je po vítězstvích s Tursunovem a Simonem sice už o kolo dále, ale dnes ho čeká nejtěžší možný soupeř.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí své antukové schopnosti a po třetí v kariéře najde na Murraye recept. Jestliže ano, pak si na něj vsaďte - kurs je 1.09. Jste-li názoru, že Brit překvapí a připíše Nadalovi další neúspěch, pak využijte kursu 5.15, který vypsala společnost bwin právě na jeho vítězství.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.