Hlavní obsah

Nabuzený Monfils je v Casablance favoritem

Startující turnaj ATP v marocké Casablance dnes nabídne opravdu velkou porci zápasů. Tím posledním bude souboj Gaela Monfilse s Guillermem Garcia-Lopezem, kteří se na okruhu ATP potkají vůbec poprvé.

Článek

Nebude to však jejich první vzájemný souboj, jelikož se před pěti lety střetli na turnaji série futures. Z vítězství se radoval v tu chvíli teprve 16letý Monfils, který svého o tři roky staršího protivníka porazil po setech dvakrát 6-2.

Na loňskou sezonu Gael Monfils jistě nevzpomíná v dobrém, jelikož ho stíhalo zranění za zraněním, přesto zaznamenal meziroční vzestup žebříčkem. Svému maximu - 23. příčce - se však zdaleka nepřiblížil a i nyní má co dohánět. V tuto chvíli je totiž až 53. hráčem světa, což je na bývalého juniorského šampiónem a vítěze tří grandslamů v této kategorii opravdu málo.

Sympatický Francouz se po svých absencích nemohl na okruhu ATP vůbec dostat do tempa a tak si minulý týden odskočil na challenger do Marrákeše. Na turnaji nižší kategorie porazil mimo jiné i Nicolase Massu a radoval se ze své úvodní letošní trofeje. Tento výsledek by mohl Monfilsovi výrazně zvednout sebevědomí, které bude nyní v Casablance rozhodně potřebovat.

Turnajovou dvojku na úvod nečeká až tak snadný protivník. Guillermo Garcia-Lopez se už tradičně pohybuje ve druhé padesátce žebříčku ATP, za což možná může i méně antukových turnajů v okruhu ATP. Rodák z Albacete však umí zahrát i na tvrdém povrchu, což letos jasně potvrdil.

Hned na úvod sezony prohrál ve čtvrtfinále turnaje v Chennai s Nadalem a na Australian Open podlehl ve třetím kole pozdějšími finalistovi Tsongovi. Krátce na to si zahrál čtvrtfinále ve Wroclavi a v San Jose postoupil dokonce až do semifinále. Špatný tenis nehrál ani na Pacific Open a Sony Ericsson Open. Přechod na antuku mu moc nevyšel, jelikož ve Valencii a Monte Carlu vypadl ve druhém kole. Lépe si vedl na challengeru v Rabatu, kde prohrál až v semifinále a minulý týden v Marrákeši došel do čtvrtfinále, v němž podlehl krajanovi Ramirez-Hidalgovi.

Marocká metropole dnes jistě shlédne zajímavé utkání, ve kterém bookmakeři favorizují mladšího Monfilse s kursem 1.37 na jeho vítězství. Myslíte si, že do druhého kola postoupí outsider Garcia-Lopez, pak si vsaďte u bwin s kursem 2.62.

Reklama