Hlavní obsah

Pomůže Bostonu k titulu domácí prostředí?

Boston první mečbol k zisku titulu nevyužil, ale nyní má k dispozici další dva a to navíc na domácí palubovce. Los Angeles Lakers se však stále nevzdávají, i když proti nim stojí historická bilance, která praví, že nepříznivý stav 1:3 na zápasy ve finále NBA prozatím nikdo nikdy neotočil.

Článek

Boston překvapil už v základní části, kterou s přehledem vyhrál. Už tak jasně neprošel pavoukem play-off, ale do finále se nakonec probojoval a nyní je blízko 17. titulu. Blízko byli Celtics už předevčírem, kdy jim utekl zisk titulu o pouhých pět bodů.

Skvělým výkonem se sice zaskvěl především Paul Pierce, který zaznamenal 38 bodů. Na konci zápasu ho však famózně přečetl nejužitečnější hráč sezony Kobe Bryant, který půl minuty před koncem právě hvězdě Bostonu vzal míč a svým následným košem rozhodl o prodloužení série.

„Byl jsem schopen dobře přečíst hru, dostat se k míči a zavěsit. Ještě zdaleka není konec,“ řekl klíčový muž Lakers, jehož tým však nyní čekají už pouze zápasy na palubovce Celtics.

„Chtěli jsme se vrátit domů, ale nechtěli jsme tam už hrát. Teď musíme. O výhodu domácího prostředí jsme bojovali po celý rok v základní části, teď se nám hodí,“ věří kouč Bostonu Doc Rivers, jehož tým před vlastními diváky prohrál ve vyřazovací části pouze jeden zápas s Detroitem.

I proto jsou dnes za favorita utkání považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.50. Věříte-li, že Lakers prodlouží finálovou sérii a rozhodne až sedmý zápas, pak si vsaďte na jejich vítězství s kursem 2.65.

Reklama