Hlavní obsah

Poradí si Šafářová s Loitovou i podruhé v kariéře?

Los ženské části pavouka svedl dohromady Lucii Šafářovou a Emilii Loitovou z Francie. Po včerejším postupu Nikol Vaidišové tak bude o postup do druhého kola usilovat i donedávna druhá nejlepší Češka na okruhu WTA. Obě hráčky se utkaly doposud pouze jednou. V roce 2007 na tvrdém povrchu v Miami slavila výhru česká zástupkyně.

Článek

Loňská sezona vyšla Lucii Šafářové na výbornou a byla dosud její nejvydařenější. Alespoň do čtvrtfinále došla třikrát a mezi nejlepších osm se probojovala dokonce na Australian Open. Před letošním Wimbledonem neoplývala rodačka z Brna zdaleka tak dobrou formou, jako loni a velmi těžko bude obhajovat svou loňskou účast ve třetím kole.

Hned na úvod letošního ročníku zdolala v Sydney Alicii Molikovou, ale vzápětí musela vzdát bývalé světové jedničce Heninové. Ve druhém kole březnového podniku v Dubaji skončila rovněž ve druhém kole, tentokrát na raketě Rusky Kuznětsovové. Na turnaji v Miami si 21letá hráčka poradila s Rumunkou Soranovou a Karin Knappovou, ale nad její síly byla Jelena Jankovičová. O týden později vypadla ve druhém kole v Amelia Islandu, stejně tak jako v Berlíně nebo na French Open. Své letošní maximum, tedy čtvrtfinále, zopakovala aktuálně 51. žena žebříčku WTA při svém posledním vystoupení na antuce v Barceloně. Tam si poradila se slabými Španělkami Costasaovou a Parraovou a blízko vítězství byla i proti Martinezové, ale kvůli problémům s ramenem a kolenními šlachami musela utkání vzdát.

Emilie Loitová má zkušeností na rozdávání a poprvé se na Wimbledonu představila již v roce 1998, avšak neslavila zde velké úspěchy. Jejím nejlepším počinem bylo třetí kolo z roku 2003.

Minulá sezona byla pro Loitovou, stejně jako pro Šafářovou úspěšnější. Francouzská tenistka v ní získala třetí titul kariéry v Acapulcu. Letos však 86. hráčka světa zvítězila v pouhých šesti utkáních, což je dokonce o tři méně, než nasbírala Lucie Šafářová. 29letá hráčka si připsala první výhru až v květnu v Miami nad Španělkou Suarezovou. Rozhodně nejlepší vystoupení se rodačce z Cherbourgu povedlo na French Open, kde zdolala Číňanku Zi Yan a Kláru Zakopalovou. Přemožitelku nakonec našla v Patty Schnyderové.

Obě hráčky toho na kurtech letos příliš nepředvedly, přesto dle aktuální formy favorizuje sázková kancelář bwin Lucii Šafářovou s kursem 1.25. Na výhru Emilie Loitové si můžete vsadit v kursu 3.21.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.