Hlavní obsah

Wawrinka vyzve Del Potra

Svá úvodní vystoupení zvládli Stanislas Wawrinka i Juan Martin Del Potro na výbornou a jejich dnešní utkání rozhodne, který z nich nakoukne do třetího kola tenisového Wimbledonu. Ve vzájemných střetnutích je na tom lépe švýcarský tenista, který v zatím jediném měření sil zvítězil v roce 2006 na antuce v Umagu.

Článek

Stanislas Wawrinka zakončil loňskou sezonu i přes tři měsíce trvající zranění kolene podruhé v řadě v Top 50 žebříčku a připsal si dvě účasti ve finále turnajů ATP. Rozhodně nejlepší sezonu v kariéře prožívá 23letý tenista právě letos. Hned na prvním turnaji v katarském Dauhá došla švýcarská naděje až do finále, kde však nestačila na Brita Murrayho. Na Australian Open musel rodák z Lausanne skrčovat hned ve druhém kole, ale chuť si spravil na prestižním turnaji Masters v Indian Wells, kde přešel třeba přes Berdycha či Baghdatise a stopku mu vystavil ve čtvrtfinále Novak Djokovič. Aktuální světová devítka byla úspěšná i v závěru dubna, kdy došla do semifinále v Barceloně a až ve finále podniku v Římě nestačila znovu na Djokoviče. Při svém posledním vystoupení na Roland Garros vypadla švýcarská dvojka ve třetím kole s Chilanem Gonzalezem.

Ze tří účastí na dvorcích v All England Clubu došel devátý hráč světa nejdále v roce 2006 do třetího kola. Letos si zatím poradil vcelku hladce po setech 6-3, 6-2 a 7-5 s Brazilcem Danielem.

Juan Martin Del Potro patří mezi velké naděje světového tenisu a na konci roku 2007 byl nejmladším hráčem v první světové padesátce. Úvod sezony však 19letému hráči příliš nevyšel a po prohře v prvním kole v Adelaide se s účastí na Australian Open rozloučil v kole druhém po prohře se silným Ferrerm. Další rozlet kariéry talentovaného Argentince zabrzdily nepříjemné problémy se zády, kvůli kterým se na tenisových kurtech objevil až na sklonku března v Miami, kde skončil ve druhém kole na raketě Feliciana Lopeze. V Mnichově došel přemožitel Pavla Šnobela z prvního kola Wimledonu do čtvrtfinále, ale na Roland Garros se mu opět nedařilo. Bezpochyby nejlepší výkony podával světový hráč číslo 62 na posledním turnaji v Hertogenboschi, kde po výhrách nad Santorem, Schuettlerem a Clementem došel až do semifinále.

V dozajista velmi interesantním klání je favoritem Stanislas Wawrinka s kursem na výhru 1.44. Na úspěch mladého Del Potra si u bwinu můžete vsadit v kursu2.40.

Reklama