Hlavní obsah

Schuettler vyzve Clementa

Jako druzí přijdou na řadu na kurtu číslo 1 Rainer Schuettler a Arnaud Clement, kteří se na Wimbledonu poperou o postup mezi nejlepší čtyři. Oba tenisté patří mezi zkušené borce, ale do nejužší špičky nepatří. I proto je čtvrtfinálový zápas s jejich účastí vcelku překvapující.

Foto: DPA/EPA

DEFAULT TITLE

Článek

Vzájemná bilance hovoří lépe pro německého tenistu. Ten zvítězil čtyřikrát z pěti vzájemných měření sil. Naposled se z vítězství radoval letos v prvním kole Australian Open.

Rainer Schuettler nezažil loni vůbec podařenou sezonu, když se poprvé od roku 1998 neudržel mezi nejlepší stovkou. Na již zmiňovaném Australian Open zdolal svého dnešního soupeře, ale posléze nestačil na Gillese Simona. V závěru ledna na challengeru ve Wroclawy došel až do semifinále, kde nestačil na Rakušana Melzera. Špatná forma provázela 32letého hráče i na ne tolik prestižních challengerech a první výhru na turnaji ATP si připsal až v květnu v Casablance, kde zdolal Australana Guccioneho, avšak vzápětí se s turnajem loučil po prohře s Venturou. Na posledním turnaji v Hertogenboschi skončil rodák z Korbachu ve druhém kole.

Zde na anglické trávě musí Schuettler překvapovat i sám sebe. Nejprve si poradil se Španělem Venturou, následně skončil na jeho raketě devátý nasazený Blake, dále Garcia-Lopez a naposled Janko Tipsarevič. Postupem mezi nejlepších osm si tak aktuálně až 94. hráč světa připsal největší výsledek na Wimbledonu v kariéře.

Arnaud Clement je především výborný deblový hráč a svá nejlepší léta v singlu si už odbyl, když jeho nejlepším umístěním na žebříčku byla desátá příčka z roku 2001. Letos toho francouzský tenista v singlu moc neodehrál, případně nebyl nijak úspěšný. Dlouho jedinou výhrou 30letého tenisty byla porážka Mardyho Fishe na březnovém turnaji v Miami. Další vítězné duely si až 145. hráč žebříčku ATP připsal na posledním podniku v Hertogenboschi, kde po výhrách nad Beckerem a Granollersem nestačil na Argentince Del Potra.

Zde na dvorcích All England Clubu ale Clement zúročuje své letité zkušenosti. V prvním kole přešel přes Švéda Bjorkmana, následně vyřadil Němce Beckera, Jurgena Melzera a naposled zdolal i mladého Chorvata Marina Čiliče.

V tomto duelu nevidí bookmakeři absolutně žádného favorita. Na vítězství obou hráčů si u bwinu můžete vsadit ve shodném kursu 1.80.

Reklama