Hlavní obsah

Chivas přivítá San Jose

Kromě duelu Columbusu s Chicagem se dnes v noci v Major League Soccer hraje také duel dvou zatím ne příliš úspěšných celků Chivas USA a San Jose a na ten se my podíváme.

Foto: Brian Kersey/Getty Images

Útočník San Jose Kei Kamara.

Článek

Celek Chivas USA nevstoupil do aktuálního ročníku moc dobře, když si hráči z Carsonu v Californii připsali z úvodních sedmi utkání pouhou jednu výhru. Loňský čtvrtfinalista soutěže začal následně podávat o něco lepší výsledky, které ho teď řadí na čtvrtou příčku západní konference s pouhou tříbodovou ztrátou na vedoucí LA Galaxy.

V polovině června domácí nestačili před vlastními fanoušky na Real Salt Lake, ale chuť si spravili o týden později, když přehráli 2:0 Chicago. Naposled však Chivas na tři body nedosáhli, když jenom remizovali 1:1 s New Yorkem Red Bulls. „Je to pro nás velké zklamání. Samozřejmě máme bod, ale třeba v prvním poločase jsme v ofenzívě nic nepředvedli. Těsně před poločasem jsme dokázali skórovat po velké chybě soupeře,“ dodal po utkání ne příliš spokojený trenér Preki.

Celek San Jose Earthguakes je jedním z původních týmů, které v MLS začínaly v roce 1995. V roce 2005 se však celý tým přestěhoval do Houstonu. Letos se The Boys in Blue do nejvyšší soutěže vrací. Zatím se hostům jejich návrat příliš nedaří, kdy jsou s dvanácti body až na chvostu západní konference i celé MLS.

V 11. utkání San Jose prohrálo s rivalem z Los Angeles jasně 0:3, následně dokázalo uhrát bezbrankovou remízu na půdě Realu Salt Lake, ale poté opět prohrálo – tentokrát se silnými DC United. Naposled Earthquakes vybojovali bod za remízu 0:0 na půdě Chicaga. „V defenzívě jsme byli opravdu dobří.V zakončení se nám bohužel tolik nedaří. Navíc nás trápí zranění,“ dodává lodivod hostí Frank Yallop.

Na vítězství domácích Chivas určila sázková kancelář bwin kurs 1.70. Na výhru San Jose si můžete vsadit v kursu 4.60 a na remízu je kurs 3.25.

Reklama