Hlavní obsah

Gicquel se utká s Rochusem

Na švédské antuce v Bastadu svedl los prvního kola dohromady Marca Gicquela s Olivierem Rochusem. Oba hráči se navíc ve vzájemných střetnutích potkávají vůbec poprvé.

Foto: AFP/Getty Images

Francouzský tenista Marc Gicquel.

Článek

Marc Gicquel zakončil loňskou sezonu podruhé v řadě v nejlepší stovce žebříčku ATP a vylepšil si osobní maximum na 21 vítězných utkání a podruhé v kariéře se dostal do finále turnaje ATP.

Do letošního roku vstoupil francouzský tenista účastí ve třetím kole úvodního grand slamu v Melbourne. Na sklonku února zvítězil 48. hráč světa na challengeru v Besanconu. Další slušný výsledek si připsal až v květnu, kdy v portugalském Estorilu skončil ve třetím kole na raketě Nikolaje Davyděnka. Mezi posledních osm doputoval ještě v polovině května v Casablance. Na Roland Garros vypadl tuniský rodák ve druhém kole s Tommy Robredem a následně nestačil hned na úvod turnaje v Halle na Němce Becka. Na trávě v Hertogenboschi měl 31letý nadosah svůj první titul v kariéře, ale po výhrách nad Gasquetem, Melzerem či Caňasem nestačil ve finále na světovou čtyřku - Davida Ferrera ze Španělska. Na Wimbledonu dokráčel francouzský tenista do třetího kola, kde podlehl Rogeru Federerovi.

Olivier Rochus letos na účast ve finále či semifinále marně čeká. Na začátku probíhající sezony došel do druhého kola v Aucklandu a nejdále doputoval na sklonku února na turnaji v Záhřebu. Tam po výhrách nad Santorem a Koubkem skončil mezi posledními osmi na raketě Simone Bolelliho. Na turnajích v Dubaji a Indian Wells ukončil pro 27letého hráče cestu turnajem vždy ve druhém utkání David Ferrer. Na dalších prestižních turnajích série Mastars v Monte Carlu či Hamburku skončil juniorský vítěz deblu Wimbledonu taktéž ve druhém kole. Nutno podotknout, že ho vyřadili obtížní soupeři jako David Nalbandian a Carlos Moya. Ve stejné fázi skončil belgický tenista také naposled ve Wimbledonu.

Pokud věříte v postup Marca Gicquela, můžete si na něj vsadit v kursu 1.44. Na vítězství Oliviera Rochuse je u bwinu kurs 2.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.