Hlavní obsah

Starace změří poprvé síly s Melzerem

Na turnaji v rakouském Kitzbühelu jsou dnes na programu semifinálové souboje. Jako první se na centrálním kurtu představí domácí favorit Jurgen Melzer, proti kterému se postaví Potito Starace z Itálie.

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Rakouský tenista Jurgen Melzer.

Článek

Jurgen Melzer na třech úvodních turnajích sezony včetně Australian Open vypadl vždy ve druhém kole. Velmi slušný výsledek si 27letý tenista připsal v závěru ledna, kdy došel na turnaji ve Vratislavi do finále a porazil hráče jako Štěpánek či Schuettler. V březnu se víděňský rodák probojoval do semifinále kvalitního challengeru Sunrise na Floridě, kde jeho pouť turnajem ukončil v semifinále Sebastien Grosjean. Antuková část sezony rakouskému tenistovi moc nevycházela, ale po třetím kole v Poertschachu stejný výsledek zopakoval i na Roland Garros, kde podlehl Gaelu Monfilsovi. Přes dva soupeře dokázal 66. hráč světa přejít i v Hertogenboschi a také na trávě ve Wimbledonu, kde ho zastavil Francouz Clement.

Ve Stuttgartu skončil Melzer hned v prvním kole, což nezopakoval zde v Kitzbühelu, kde už nyní vylepšil svůj nejlepší výsledek, kterým bylo čtvrtfinále z roku 2006. V dosavadním průběhu zdolala nasazená šestka Luise Hornu, Argentince Mayera a naposled si poradila i s wimbledonským semifinalistou Schuettlerem.

Potito Starace přešel postupně přes kvalifikanta Giralda, domácího Koellerera a ve čtvrtfinále si poradil i s nevyzpitatelným Argentincem Schwankem. Na úvod letošní sezony se italský tenista podíval dvakrát do čtvrtfinále. V Buenos Aires i Acapulcu ho zastavil David Nalbandian. Na turnaji Sunrise vyřadil čerstvě 27letý hráč Argentince Brzezickiho a Berlocqua, ale znovu mezi posledními osmi prohrál – tentokrát s Grosjeanem. Na challengeru v Neapoli nenašel 61. hráč žebříčku přemožitele a po výhře nad Marcosem Danielem mohl slavit titul. Následně se Starace podíval do třetího kola ve Valencii, ale od té doby přes druhé kolo nepřešel. To se mu podařilo až minulý týden v Bastadu, kde si připsal cenné skalpy Moyi a Safina, ale recept na Tomáše Berdycha už nenašel.

Oba hráči jsou v žebříčku ATP v sedmé desítce, přesto je Potito Starace mírným favoritem. Myslí si to alespoň bookmakeři bwinu, kteří na výhru italského tenisty určili kurs 1.45. Pokud věříte domácímu Melzerovi, využijte kursu 2.37.

Reklama