Hlavní obsah

Liberec prověří silná Žilina

Po nevydařených vystoupeních českých klubů ve 3. předkole Ligy mistrů je dnes na programu předkolo Poháru UEFA rovněž s účastí celku Gambrinus ligy. Proti favorizované Žilině se U Nisy postaví domácí Liberec, který sice porazil v úvodním ligovém kole pražskou Slavii, ale o uplynulém víkendu utržil debakl v Brně.

Článek

Jak už bylo zmíněno, Liberec odstartoval do nové sezony famózně a po výhře s úřadujícím mistrem byl hodně nahoře. To však pro Severočechy velmi rychle skončilo, když o uplynulém víkendu prohráli 1:4 v Brně. „Z každého utkání děláme rozbor a v něm se snažíme ukázat, co bylo dobře a co nedobře. A zároveň hledat řešení, aby to nedobře příště pokud možno nebylo. Rozdíl po Brnu oproti jiným zápasům byl ten, že jsme prohráli 1:4 a těch situací na rozebrání bylo víc. Takže tentokrát byla debata na toto téma delší,“ řekl trenér Ladislav Škorpil, jehož tým dnes čeká pravděpodobně ještě silnější soupeř.

„Zápasy se slovenskými týmy jsou a budou od rozdělení republiky hodně prestižní. Bude to stejné, jako když jsme před lety v Poháru UEFA hráli se Slovanem Bratislava. Navíc náš souboj se Žilinou je jakýmsi předzápasem měření Česka se Slovenskem v kvalifikaci o postup na mistrovství světa,“ konstatoval trenér Liberce k souboji se Žilinou.

Žilina je asi právoplatně považována za mírného favorita na postup do další fáze Poháru UEFA. Dokazují to i její výsledky v domácí Corgoň lize, v níž drtí jednoho soupeře za druhým. Stačí pohledět na tabulku, které mužstvo ze západu Slovenska po čtyřech kolech vévodí s plným bodovým ziskem a skóre 15:1.

Na české soupeře však nemá Žilina nejlepší vzpomínky. Loni až na penalty vypadla ve druhém předkole Ligy mistrů se Slavii Praha. „Českému fotbalu máme co vracet a já věřím, že postoupíme,“ říká sebevědomě kouč slovenského celku Pavel Vrba, v jehož týmu dnes nebudou chybět ani české opory Vomáčka, Rilke a Šourek. „Určitě nás čeká těžký zápas, ale naše ambice jsou vysoké a já věřím, že už v prvním zápase uhrajeme dobrý výsledek,“ dodal trenér Vrba.

Severočeši vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita. Vsadit si tak na ně můžete v kursu 1.55. Remízu ocenili experti kursem 3.50 a na čtyřnásobného slovenského mistra vypsali kurs 5.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.