Hlavní obsah

Jede si Sparta do Budějovic pro tři body?

První česká fotbalová liga má dnes na programu dva předehrávané zápasy 4. kola. V Edenu přivítají fotbalisté Slavie v pražském derby Bohemians Praha, na Střelecký ostrov do Českých Budějovic zajíždí Sparta. Obě pražská „S“ budou jistě chtít odčinit neúspěchy z předchozího kola, kdy oba shodně pouze remizovali 1:1 - Slavia v Plzni a Sparta doma s Olomoucí. My se nyní zaměříme na zápas v Budějovicích.

Článek

České Budějovice vstoupily do nového ročníku Gambrinus ligy prachbídně a po třech kolech mají na svém kontě jediný bod za bezbrankovou domácí remízu s nováčkem - pražskou Bohemkou. Svěřence trenéra Jana Kmocha (ještě v loňské sezoně vedl úspěšně „B“ tým Sparty) navíc trápí žalostná koncovka - za tři zápasy se budějovičtí střelci ani jednou neprosadili! Jako jediný tým ligy.

V minulém kole nestačili Jihočeši na nováčka z Příbrami, jemuž podlehli rozdílem třídy 3:0. Trenér Jan Kmoch se po utkání na klubových webových stránkách vyjádřil slovy: „Sledovat hráče tak, jak pracovali, bylo pro mě doslova utrpení. Nebyli jsme vůbec nebezpeční a prakticky jsme neohrozili soupeřovu bránu. Taktika byla hrát po zemi rychle a kombinačně a místo toho obránci v tísni odkopávali pouze míče na soupeřovu polovinu.“

Lodivod Budějovic před dnešním zápasem naznačil určité změny v sestavě. I když jsou Budějovičtí pod velikým tlakem a další bodovou ztrátu by již hlavně na domácím hřišti neměli dopustit, dnes je opravdu nečeká lehký zápas.

Pražská Sparta se totiž před úterní odvetou 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Panathinaikosu Atény bude chtít vrátit do psychické pohody. Letenští začali sezonu velmi dobře, bez inkasované branky zvládli dvojzápas 2. předkola Ligy mistrů s Tiraspollem i první dvě kola domácí soutěže - výhra 1:0 s Boleslaví a 2:0 na Kladně. Pak ale přišel těžký soupeř - Panathinaikos - a první prohra.

Následně svěřenci Vítězslava Lavičky nezvládli závěr domácího ligového zápasu s Olomoucí a gól Kazára je připravil o 3 body. Letenský trenér ví, že jeho hráči dnes nesmí soupeře podcenit: „Budějovice nevstoupily do ligy dobře, ale o to více budou chtít uspět v domácím prostředí“, prozradil den před zápasem.

Letenskou kabinou v týdnu také kolovala zpráva o odchodu levého beka Kadlece, ten ale nakonec ve Spartě prozatím zůstává a měl by být k dnešnímu zápasu připraven. Sestava Sparty pro dnešní duel zůstává opředena tajemstvím, určitě však do boje nezasáhnou zranění Kisel, Matušovič, Wilfried a také nachlazený Daniel Kolář.

Zápas na Střeleckém ostrově v Budějovicích má úvodní výkop v 19.00 hodin. Do té doby můžete na utkání sázet, a to u společnosti bwin při těchto kursech: na výhru domácího Dynama 6.25. Na případnou remízu 3.50 a na favorita z Letné při kursu 1.50.

Reklama