Hlavní obsah

Liberec je rovněž na pokraji vyřazení

České kluby v předkolech evropských pohárů opravdu nezáří a zkázu dnes může dokonat Liberec. Slovan v úvodním zápase prohrál U Nisy se Žilinou v poměru 1:2 a v odvetě by musel překvapit, aby postoupil.

Článek

Šance je však vždycky a Severočeši se rozhodně stále nevzdávají i proto, že se jim letos prozatím poměrně daří. Kromě úvodní výhry se Slavií získali tři body i s Teplicemi, ale o uplynulém víkendu poměrně překvapivě zaváhali pod Ještědem s Plzní. „Samozřejmě jsme ztratili body. Ale náš výkon nebyl takový, jaký jsme si před zápasem představovali. Bohužel, musím uznat, že remíza je asi nakonec vzhledem k průběhu hry zasloužená. Je jen škoda, že Plzeň vyrovnala až v samém závěru utkání,“ konstatoval k zápasu brankář Zbyněk Hauzr.

Dnes čeká svěřence Ladislava Škorpila souboj v Žilině, kam odcestovali v kompletním počtu. „Momentálně nemáme žádné zraněné a všech 18 nominovaných hráčů je připraveno hrát,“ uvedl kouč Liberce. „Ráno vstaneme, jdeme na snídani. Pak nás čeká nějaké video, půjdeme se protáhnout, dáme si oběd, chvilku si odpočineme, uděláme si taktickou poradu a půjdeme si zahrát fotbal,“ vtipkoval zkušený stratég.

Žilina nebyla před prvním zápasem sice bookmakery favorizována, ale nyní je tomu už rozhodně jinak. Klub ze západu Slovenska kromě výhry z Liberce válí také v domácí soutěži, v níž naplno nebodoval pouze na horké trnavské půdě, kde uhrál bezbrankový výsledek. „Určitě jsme rádi, že jsme první zápas zvládli, i když ten gól jsme na konci inkasovat nemuseli. Určitě nám to přidalo na psychické pohodě. Rovněž se nám dařilo i v Trnavě, i když jsme tam uhráli jen remízu. Všichni se na Liberec určitě těšíme a věříme, že potvrdíme formu a dostaneme se dál,“ nechal se slyšet žilinský kapitán Zdeno Štrba.

Bookmakeři společnosti bwin očekávají vyrovnaný souboj, ve kterém vidí mírného favorita v mužstvu domácích. Jste-li stejného názoru, poté si na Žilinu vsaďte - kurs je 2.05. Myslíte si, že zápas skončí vítězstvím Liberce? Pak si vsaďte právě na něj s kursem 3.20. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na remízu s kursem 3.25.

Reklama