Hlavní obsah

Chelsea hostí na úvod Bordeaux

Fotbaloví fanoušci se dočkali, dnes odstartuje nový ročník nejprestižnější evropské soutěže. Dvaatřicet nejlepších celků Evropy si to na zelených trávních rozdá o titul, který zaručuje nejen milióny, ale také velkou pozornost a slávu. Loňský poražený finalista - Chelsea Londýn - začne domácím zápasem s Girondins Bordeaux.

Článek

Asi každý si pamatuje, jak nešťastně loni v Moskvě dopadla Chelsea, která ve finále Ligy mistrů musela spolknout hořkou porážku na pokutové kopy s Manchesterem United. Konečně se však do závěrečného duelu probojovala, ale vedení klubu to nestačilo. Po sezoně tak byl odvolán trenér Avram Grant a na jeho místo se postavil Luiz Felipe Scolari. Zkušený kouč, který naposledy vedl portugalskou reprezentaci, přišel samozřejmě s cílem - vyhrát co se dá a prozatím se mu v novém působišti daří.

V Premier league Chelsea doposud zaváhala jen jednou, když remizovala s překvapivě až posledním Tottenhamem. Zbylé zápasy Blues dotáhli do vítězného konce a to i ten z uplynulého víkendu s Manchesterem City. Dnes vstoupí do Ligy mistrů, v níž má i letos ty nejvyšší ambice. „Nemluvil jsem s Romanem Abramovičem ohledně Ligy mistrů. V klubu není dáno, že neúspěch v Lize mistrů znamená konec trenéra. Chelsea dlouho zkoušela vyhrát Ligu mistrů a až loni se dostala do finále. Byl to určitě úspěch a letos by jsme ho chtěli zopakovat. Finále je však daleko,“ říká trenér Scolari, v jehož sestavě nebude chybět ne zcela zdravý Michael Ballack. „Bude hrát, ale nevím jestli 45, 60 nebo 70 minut,“ ohlédl se za stavem německého internacionála kouč Chelsea. Fit je konečně Didier Drogba.

Bordeaux má za sebou velmi dobrou sezonu. Po delší době byl totiž někdo schopný konkurovat Lyonu a boj o francouzský titul byl napínavý do posledních kol. Svěřenci bývalého kapitána francouzské reprezentace Laurenta Blanca sice nakonec boj o nejprestižnější domácí trofej prohráli, ale druhá příčka jim zaručila účast mezi evropskou elitou.

V letošní sezoně tak budou mít hodně nabitý program a je těžké odhadovat, jak se s tím francouzští vicemistři poperou. V Ligue 1 si zatím nevedou nejlépe, když všech sedm získaných bodů uhráli na domácím stadionu. O víkendu na něm první body ztratili, když s Olympiquem Marseille uhráli remízu 1:1. Podobný výsledek by však na Stamford Bridge jistě brali, ale uhrát ho, bude hodně složité.

„Kdybych měl studovat všechny jejich plusy, pak bych poslední noc nespal, protože jich je moc. Budeme muset být mentálně, fyzicky, technicky a takticky co možná nejlepší. Jestliže tomu tak nebude, inkasujeme, jelikož jsou výborným týmem,“ zhodnotil soupeře kouč Blanc. „V loňském roce anglický fotbal ukázal svou sílu. Je nejlepší v Evropě,“ dodal trenér francouzského vicemistra.

I proto vstoupí do zápasu v roli favorita domácí. Na vítězství svěřenců Felipe Scolariho vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.25. Myslíte si, že Bordeaux neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru je 3.33. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama