Hlavní obsah

Banská Bystrica přivítá Žilinu

Dohrávku má dnes na programu i slovenská Corgoň liga, která uzavírá už devátou část sezony, v níž obhajuje Žilina druhé místo v tabulce. Rozhodně by však chtěla ještě výše, a jelikož momentálně ztrácí čtyři body na vedoucí Košice, potřebovala by dnes uspět v Banské Bystrici.

Článek

Žilinští fotbalisté mají momentálně velmi napilno. Kromě ligové soutěže museli v září zvládnout zápas domácího poháru a také Poháru UEFA, v němž ve čtvrtek pouze remizovali na domácí půdě s Levski Sofia 1:1. „Hráli dost tvrdě, ale kvalitu určitě mají. Je to špičkový klub. Ten inkasovaný gól určitě mrzí, protože kdyby jsme ho nedostali, pak by jsme měli bezesporu lepší výchozí pozici do odvety,“ řekl stoper Mário Pečalka.

Dnes se však svěřenci trenéra Pavla Vrby musí soustředit na ligu, v jejímž rámci zajíždí na půdu poslední Banské Bystrice. „Všichni víme, že je Banská Bystrica v tabulce poslední. Na začátku soutěže však měla smůlu, když prohrála na Slovanu zápas, který měla jednoznačně vyhrát. S Košicemi za stavu 0:0 nedal Tóth do prázdné branky,“ upozorňuje na kvalitu soupeře kouč Žiliny, jehož tým vyřadil v předkole Poháru UEFA liberecký Slovan.

Jak už bylo zmíněno, Banská Bystrica momentálně uzavírá tabulku Corgoň ligy, i když mohla mít určitě více bodů. Nedaří se jí především střelecky, jelikož tři vstřelené branky během osmi zápasů je opravdu málo. Naopak inkasovala pouze sedmkrát a lepší v této statistice jsou už pouze Žilina se Slovanem Bratislava. Důvodem špatných výsledků jsou jistě i četné absence a ani dnes tomu nebude jinak. Dukla se musí obejít bez Tomáše Bruška a Dušana Uškoviče.

Hosté patří mezi nejlepší týmy na Slovensku a jsou tak dnes favorizování. Na jejich vítězství si u společnosti bwin vsadíte s kursem 4.75. Kurs na remízu má hodnotu 3.40 a na vítězství domácích 4.75.

Reklama