Hlavní obsah

Ljubičič změří síly s domácím Melzerem

Tenisový turnaj v rakouské Vídni má dnes na programu hned několik zajímavých duelů. Na své si jistě přijdou i domácí fanoušci, kteří nejprve shlédnout duel Stefana Koubka s Tommym Robredem a hned poté se na kurtu objeví Jurgen Melzer v zápase s Ivanem Ljubičičem.

Článek

Melzer narazil na chorvatského bombarďáka doposud dvakrát a vždy v prvním kole Wimbledonu. Před třemi lety se dokonce radoval z postupu přes Chorvata, ale letos na zkušeného Ljubičiče nestačil, když mu podlehl v pětisetové bitvě.

Ani na dalších velkých turnajích se Jurgenu Melzerovi moc nedařilo, nejlépe si vedl na Olympijských hrách, kde prohrál ve čtvrtfinále s Rafaelem Nadalem. Smůlu na los měl i na US Open, jelikož už ve třetím kole narazil na v tu dobu famózního Andyho Murraye. Bez úspěchů však letos na okruhu ATP až tak úplně není, jelikož si zahrál finále domácího podniku v Kitzbuhelu. Mezi nejlepší osmičkou nechyběl ani v Poertschachu a v co nejlepším světle se jistě chce předvést i nyní ve Vídni.

Hrát proti domácímu tenistovi není nikdy jednoduché, ale Ivan Ljubičič má za sebou už spoustu takových zápasů a nejeden z nich i vyhrál. Do dnešního zápasu však nejde v moc dobré pozici, jelikož kvůli zranění od letního turnaje v Umagu odehrál pouze jeden zápas minulý týden v Métách s Rumunem Hanescu, jemuž podlehl ve dvou setech. Ve Vídni tak současný 49. hráč světového žebříčku těžko dosáhne na podobný úspěch, jaký zaznamenal letos v Záhřebu, kde prohrál až ve finále. V Poertschachu však došel do semifinále a rakouská půda tak není pro něj jistě nikterak neoblíbená.

Myslíte si, že Melzer dnes potvrdí předpoklady a Ljubičiče tak porazí, pak si na něj vsaďte - kurs je 1.38. Jste-li názoru, že zvítězí Chorvat, pak využijte kursu 2.78, který vypsala společnost bwin.

Reklama