Hlavní obsah

Siena hostí vedoucí Inter

Tradiční sobotní předehrávkou dnes startuje 17. kolo italské Série A. Od 18:00 je na programu duel Lazia s Palermem a večer se na hřišti Sieny představí favorizovaný Inter. Podaří se milánskému celku prodloužit svou vítěznou sérii na úctyhodných osm utkání?

Článek

Inter ani letos nenechává nic náhodě a je jasným suverénem celé soutěže. Z posledních vítězství milánského celku jmenujme výhry nad Juventusem (1:0), Neapolí (2:1), Laziem (3:0) a naposled svěřenci trenéra Mourinha zdolali 4:2 Chievo. To po změně stran dokázalo dorovnat dvoubrankové manko a vítězství na stranu Nerazzurri strhnul až v poslední desetiminutovce dvěma trefami kanonýr Zlatan Imbrahimovič.

Hosté jsou v Sérii A bezpochyby jedním z nejsilnějších celků, ale v Lize mistrů se Interu poslední dva zápasy nevyvedli, když celek ze severu Itálie prohrál doma s Panathinaikosem 0:1 a porážku utrpěl i v utkání s Werderem Brémy.

„Cítím, že italský titul je stejně důležitý jako souboje v Champions league a náš tým je hladový po vítězstvích, jako vždy. Měli byste vidět naše tréninky v průběhu týdne. Tajemstvím našeho úspěchu je stejné tempo v tréninku, jako v oficiálních utkáních,“ říká obránce Cristian Chivu. Ten v obraně zastoupí zraněného Nelsona Rivase, který se spolu s Patrickem Vieirou znovu zapojil do tréninkového procesu, ale oba ještě nejsou zcela fit. Do dnešního utkání s největší pravděpodobností nezasáhnou ani Victor Obinna, Julio Cruz, Adriano, ani suspendovaný Dejan Stankovič. Šanci tvořit hru tak dostane buď Luis Jimenez či Luis Figo. V základní sestavě by se mohl objevit i Hernan Crespo.

„Titul ještě není v žádném případě hotovou věcí. Proti Sieně věříme ve vítězství. Po přestávce se vrátíme k práci a budeme se snažit navázat na naše poslední výsledky, neboť očekávám velmi vyrovnanou soutěž. AC ani Juve ještě neřekli poslední slovo,“ dodává kapitán hostí Javier Zanetti.

Siena po vítězství v Chievu a nad FC Turín dvakrát prohrála stejným výsledkem 0:2, a to s Neapolí a naposled s Palermem. Na vlastním stadionu nejsou Bianconeri vůbec příjemným soupeřem a tuto sezonu zde ještě ani jednou neprohráli a ze sedmi utkání zaznamenali čtyři vítězství. Tři body vybojoval toskánský celek i nad silnými AS Řím a Fiorentinou.

V obraně se domácí musejí obejít bez Lucy Rossettiniho, který si po operaci kolene do konce sezony nezahraje. Šanci tak dostane rumunský internacionál Cosmin Moti.

Na vítězství domácí Sieny vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.75. Na výhru Interu si můžete vsadit v kursu 1.55 a na remízu určili bookmakeři kurs 3.50.

Reklama