Hlavní obsah

Přehrají junioři Švýcarska i Bělorusy?

V Herisau dnes vyvrcholí hokejové MS do 20 let skupiny B. Ve večerním střetnutí si o prvenství, znamenající rovněž postup mezi elitní celky této věkové kategorie, zahraje domácí Švýcarsko s Běloruskem. Obě mužstva procházela celým šampionátem hladce, vždyť během turnaje neztratila ani jeden bod.

Foto: AP

Opora švýcarské juniorské reprezentace Luca Sbisa v dresu Philadelphie Flyers.

Článek

Reprezentanti země helvetského kříže v prvních třech zápasech vždy již od začátku pevně třímali otěže duelu ve svých rukou, když si rychle dokázali vypracovat dvou a více brankový náskok. Proti Slovinsku však museli skóre otáčet, nakonec ale i tohoto soupeře přehráli rozdílem třídy.

Běloruští hokejisté měli více práce snad jen s Francií, kdy po dvaceti minutách panoval nerozhodný stav. Ve zbylých dvou třetinách však na ledové ploše jasně dominovali, Francouzi si nakonec odnesli osmigólový příděl. V ostatních střetnutích své soupeře výběr trenéra Andreje Gusova zcela jasně přehrál, a to ještě výraznějším způsobem než Švýcaři. Ve včerejším utkání utržili Estonci dokonce porážku 1-19.

Nejlepším střelcem nejen svého celku, ale i šampionátu, je zatím se sedmi brankami Sergej Drozd. Tento hráč Shinniku Bobruisk vévodí i statistikám kanadského bodování turnaje. Zdatně mu sekundují Kisly, Stefanovich, Razvodovski a Revenko, mající na svém kontě čtyři přesné trefy. Až na kvarteto hráčů působící v nižších zámořských ligách, hrají všichni Bělorusové domácí soutěž.

Rovněž kouč domácích Jakob Kolliker spoléhá až na jednu výjimku výhradně na hokejisty předvádějící své umění ve své rodné zemi. Hned čtveřice Švýcarů zaznamenala již po pěti vstřelených gólech. Podle Kollikera se musí jeho tým vyvarovat nedisciplinovanosti, kterou by tak kvalitní družstvo, jakým bezesporu Bělorusko je, mohlo potrestat.

Naplní mladí Švýcaři očekávání hokejové veřejnosti a fanoušků, či nakonec zůstanou domácí těsně pod vrcholem? Bwin vypsal na vítězství Švýcarska kurs 1.70, remíza má kurs 4.70, a triumf Běloruska je ohodnocený kursem 3.20.

Reklama