Hlavní obsah

Ottawa míří na dlouhé cestování nerada

Pouze hokejisté čtyř klubů z NHL by měli již dnes myslet na Vánoce. Ostatní totiž čekají zápasy, které jsou vzhledem k vyrovnané soutěži důležité. Atlanta se pokusí napravit v souboji ze dna tabulky východní konference proti Islanders včerejší dojem. Columbus a Los Angeles mají stejný počet bodů i odehraných zápasů. Ottawa míří do Philadelphie.

Článek

Letci prožívají jednoznačně nejlepší měsíc sezóny. Na rozdíl od těch prvních dvou si totiž všimli, kdy skutečně začíná a průběžně v něm bodovali. Philadephia se musela obejít v prosinci bez bodového příspěvku poprvé až minulý čtvrtek, kdy neuspěla venku. Doma ji nic takového nepotkalo dokonce již více než sedm týdnů. K trvalému zlepšení výsledků došlo navzdory neustále velmi početné marodce. Minulé čtyři utkání odchytal Antero Niittymäki, protože Martin Biron byl nachlazen. Včera však již brankářská jednička trénovala. V obraně má Philadelphia od začátku sezóny mimo hru dva muže. V útoku si do konce tohoto roku nejspíše nezahraje Daniel Briere. Se startem dalšího centra Glena Metropolita to vypadá nadějněji. Přesto je otázkou, zda se nebude muset na nezvyklý post posunout obránce Lasse Kukkonen, protože nedělní zápas nedohrál Scottie Upshall.

Senátoři letos rozhodně lize nevládnou a budou mít mnoho práce s tím, aby jejich šance na postup brzy nezhasla úplně. Ottawa již prožila v sezóně dvě čtyřzápasové šňůry bez bodu a v prosinci se jí vyhnula jenom se štěstím před deseti dny. V brance začal opět častěji dostávat šanci Martin Gerber, ale dnes se počítá se startem dle statistik lepšího Alexe Aulda. Kanadskému bodování klubu vládne očekávaná trojice, ale žádný z hokejistů nedosahuje v průměru bodu na zápas. Dany Heatley a Daniel Alfredsson navíc včera netrénovali. Dle vyjádření trenéra Ottawy však na cestu s týmem pojedou, stejně jako další útočník Chris Neil. Mnohem horší je to se stavem obránce Filipa Kuby, který se ukázal být jedinou skutečné platnou letní posilou. Vede sice klubové +/- hodnocení, ale dnes spoluhráčům nejspíše rozdělovat přesné přihrávky nebude. Nadějněji vypadá možnost návratu Deana McAmmonda do hry.

Bookmakeři bwin neměli s nalezením favorita v tomto utkání problém. Na výhru Philadelphie vypsali kurs 1,77 . Pro hosty může být skutečně začínající dlouhé cestování noční můrou, protože venku neuspěli již téměř dva měsíce. Pokud dnes Ottawa tuto sérii zlomí na ledě, kde se jí v minulé sezóně vůbec nedařilo, stane se tak v kursu 3,55 .

Reklama