Hlavní obsah

Povezou se Rusové nadále na vítězné vlně?

Hokejové mistrovství světa do 20 let je již v plném proudu. Druhé představení v základní skupině B čeká v menší ze dvou ottawských hal - Civic Aréně, výběry Ruska a Finska.

Článek

Zatímco Rusové si na úvod hladce poradili s outsiderem z Lotyšska, a dnes jim půjde o přiblížení prvenství ve skupině, finský tým podlehl v severském derby Švédům. Tímto výsledkem hráči ze země tisíce jezer prakticky přišli o přímý postup do semifinále, kam zamíří pouze vítězové skupin.

Velký zájem fanoušků provází v Kanadě od samého počátku zápolení nejlepších juniorských reprezentačních mužstev. I střetnutí, která bývají na mistrovstvích pořádaných jinými zeměmi divácky málo navštěvována, mají v Ottawě slušnou a významu turnaje odpovídající kulisu.

„Byl to pro nás velmi těžký zápas, šancí na skórování jsme si vypracovali příliš málo,“ uvedl po duelu se Švédy finský trenér Jukka Rautakorpi. Od prvních minut tohoto zápasu se ocitl jeho tým pod velkým tlakem hokejistů Tří korunek, a dvě inkasované branky z poloviny úvodní třetiny byly tudíž logickým vyústěním obrazu hry. V úvodu druhé části sice dokázal snížit Toni Rajala, avšak nikdo další z Finů se k trefě hráče působícího v Ilvesu Tampere nepřipojil. Naopak po odvolání gólmana Harriho Sateriho zpečetil výhru Švédska do prázdné branky Bäcklund.

Rusové se proti Lotyšům neprosazovali podle svých představ, v první i druhé třetině zaznamenali pouze po jednom přesném zásahu, přesto se však svěřenci kouče Sergeje Němchinova na vítězství příliš nenadřeli. „Nebyla to z naší strany skvělá hra, ale na to, že šlo o první zápas, jsme si vedli solidně,“ řekl po utkání Nikita Filatov, útočník hrající v Columbusu Blue Jackets nižší zámořskou soutěž. Oporou Ruska by měli být především Jevgenij Dadonov z Traktoru Čeljabinsk, Pavel Černov hájící barvy Mytišci, a brankářská jednička, klubový spoluhráč Dadonova, Danila Alistratov.

Dokáže si finský celek, složený převážně z hráčů domácí ligy, poradit s Rusy, toužícími po zlatě? Bwin vypsal na výhru Rusů kurs 1.30 nerozhodný výsledek má kurs 6.00 rovných, a na triumf Finů si můžete vsadit v zajímavém kursu 5.85.

Reklama