Hlavní obsah

Uspěje Aston Villa v Sunderlandu?

Celkem sedm utkání má dnes na programu nejprestižnější fotbalová soutěž světa, anglická Premier league. V rámci 22. kola přivítá třináctý Sunderland čtvrtou Aston Villu. Hosté jsou bezpochyby mírným favoritem a v této sezoně už jednou svého soupeře porazili – ve Villa Parku 2:1 díky brankám A. Younga a Carewa. Loni ale Sunderland dokázal na Stadium of Light s Villans remizovat a venku je dokonce porazil.

Článek

Domácím se dařilo v týdnech před Vánoci, kdy dokázali porazit nováčky West Bromwich a Hull, kterým vždy nasázeli čtyři branky. Poté Sunderland uhrál před vlastním publikem bezbrankovou remízu s Blackburnem a následně prohrál s Evertonem jasně 0:3. Chuť si ale svěřenci trenéra Sbragii spravili v FA Cupu, kde zdolali 2:1 Bolton.

„Po špatném výkonu na Evertonu jsem spokojen. Je skvělé postoupit dále. Potřebujeme vyhrávat utkání, abychom si vytvořili nutné sebevědomí,“ dodal po souboji s Wanderers trenér Ricky Sbragia, jehož svěřenci minulý týden remizovali na půdě Middlesbrough 1:1, když až v 82. minutě srovnával útočník Kenwyne Jones.

Do dnešního utkání zasáhne i bývalý hráč Manchesteru United, záložník Kieran Richardson, který proti Boro utrpěl zranění hlavy a musel být střídán. Po nemoci už je zcela fit i 23letý obránce Phil Bardsley. Kvůli kartám si proti celku z Birminghamu nezahraje francouzský záložník Steed Malbranque. „Steed nám bude určitě chybět, ale Carlos Edwards je stoprocentně připraven a bude dobrou náhradou,“ dodává trenér Sbragia, který nadále nemůže počítat s brankářem Gordonem a bekem McCartneyem.

Aston Villa má velmi dobře našlápnuto do příštího ročníku prestižní Ligy mistrů, o kterou se může utkat i čtvrtý celek nejvyšší anglické soutěže. Villans momentálně drží tříbodový náskok nad pátým Arsenalem a venku se jim navíc daří, když vyhráli sedm z posledních devíti utkání na stadionech soupeřů. Po cenné remíze 2:2 s Arsenalem získali svěřenci trenéra O´Neilla tři body na hřišti Hullu (1:0) a naposled se radovali z vítězství nad West Bromwichem v poměru 2:1.

„Naše forma ani pozice v tabulce mě nepřekvapuje, protože zde máme opravdu kvalitní hráče. Trenér nám rovněž dodává potřebnou motivaci. Vystoupat vzhůru je ale jedna věc, druhá je se zde udržet. Odteď až do konce sezony na nás bude kladen obrovský tlak,“ uvědomuje si 27letý záložník hostí Gareth Barry.

Hosté nemohou nadále počítat s dvojicí hráčů John Carew a Wilfred Bouma, ale žádní další zranění fotbalisté nejsou hlášeni a tak by Villans měli nastoupit ve velmi podobné sestavě, která před týdnem zdolala West Brom.

Na výhru Sunderlandu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.90. Na vítězství Aston Villy určili bookmakeři kurs 2.20 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.30.

Reklama