Hlavní obsah

Zvládne Acasuso první letošní zápas?

Čtvrtým hracím dnem pokračuje dnes ve Vina del Mar tenisový turnaj série ATP World Tour 250. V jednom ze střetnutí na sebe narazí Jose Acasuso a Thomaz Bellucci. Vítěz tohoto prvního vzájemného měření sil postoupí do čtvrtfinále.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Šestadvacetiletý Jose Acasuso patří k antukovým specialistům, což ostatně bývá u Argentinců běžné. Ještě coby teenager zazářil na domácím podniku v Buenos Aires, kde před osmi lety postoupil do finále. Svůj premiérový vavřín uzmul následující rok v Sopotech. Triumfoval ještě v Bukurešti 2004, zatím poslední prvenství získal právě ve Vina del Mar. V sezóně 2006 zde přehrál všechny soupeře, včetně finálového protivníka Massua.

Uplynulých dvanáct měsíců pohár pro vítěze nevyhrál, přesto dosáhl solidních výsledků. Těsně pod vrcholem zůstal v Buenos Aires, semifinále připojil v Bukurešti a Acapulcu. Mimo oranžový povrch tak výrazný úspěch nepřipojil, přesto osmifinále z Toronta a Miami, v obou případech šlo o klání Masters, nejsou zrovna bezcenné. Grandslamové působení žádnou slávou loni u Acasusa nebylo, na Roland Garros i US Open skončil v kole druhém, Australian Open opustil šestačtyřicátý hráč žebříčku ATP ještě dříve.

Thomaz Bellucci pochází z brazilského Tiete. Jednadvacetiletý hráč je poměrně novou tváří bílého sportu. Bez jediné zkušenosti z ATP okruhu předloni reprezentoval svou zemi v Davis Cupu proti Rakousku, střetnutí s Melzerem prohrál. Minulý rok již na sebe upoutal větší pozornost, a výrazně zlepšil svou hru. Čtyřikrát zvítězil na challengerech, z toho trio titulů získal od půlky dubna v řadě. Nejlepšího výsledku o kategorii výše dosáhl v Buenos Aires postupem mezi šestnáct nejlepších. Na US Open a Wimbledonu opustil soutěž v kole druhém.

Světová čtyřiaosmdesátka vstoupila do letošního roku v Brisbane. Zde stejně jako na následujícím turnaji v Aucklandu Bellucci neprošel kvalifikačním sítem. Pšenka nekvetla mladému Brazilci ani v Melbourne, kde podlehl Luovi. Se startem antukové části sezóny však očekává zlepšení výsledků, oprávněnost tohoto očekávání potvrdil zde ve Vina del Mar hned v prvním kole, po jasném průběhu smetl z kurtu Brzezického z Argentiny.

Prosadí se na chilské půdě mladší Bellucci, nebo v dalším kole uvidíme zkušenějšího Acasusa? Na výhru Bellucciho vypsal Bwin kurs 1.65, triumf Acasusa je ohodnocen kursem 2.10.

Reklama