Hlavní obsah

Připíše si Barcelona jedenáctou výhru v řadě?

Celkem tři zápasy má dnes na programu španělská Primera división. V rámci 23. kola vyběhne na zelený pažit také suverénní lídr La Ligy Barcelona, která je mnohými považována za momentálně nejlepší mužstvo světa. Znepříjemnit Barce život se bude snažit Betis Sevilla, kterému se však doma vůbec nedaří, když z deseti zápasů vyhrál jenom dva.

Článek

Hosté se vezou na vítězné vlně a zdá se, že nejsou k zastavení. Sílu katalánského celku poznaly v posledních týdnech týmy La Coruňi (5:0), Numancie (4:1), Santanderu (2:1) a naposled i celek Gijonu. Tomu dvě branky nasázel kanonýr Samuel Eto´o a jednu přidal i hbitý obránce Daniel Alves, čímž stanovil konečné skóre na 3:1.

Mimo Nou Camp však svěřenci trenéra Pepe Guardioly tak suverénní nejsou. V prosinci museli otáčet skóre na hřišti Villarrealu, stejně tak jako na půdě Pamplony i v úvodu února proti Santanderu. Kádr hostí je navíc prošpikovaný reprezentanty, kteří tak nemají příliš mnoho času na odpočinek. „Je to příliš důležité utkání na omluvenky. Nezáleží na tom, jestli nemohli odpočívat. Pro nás je to důležité utkání a další krok k zisku titulu,“ říká trenér hostí Josep Guardiola.

Ten se musí obejít bez služeb kapitána Carlese Puyola, který si přivodil minulý týden svalový problém a zmeškal tak i výhru Španělska nad Anglií v rámci přípravy na kvalifikační boje o mistrovství světa 2010. Na marodce hostí zůstává i dlouhodobý marod Gabi Milito, který zůstane mimo hru minimálně do konce března. Teprve 38letý kouč má opět k dispozici dvojici obránců Gerard Pique a Rafael Marquez, kteří minulý týden nehráli kvůli kartám. Nad startem mexického obránce však visí drobný otazník, neboť má za sebou náročné cestování. V případě nutnosti za něj opět zaskočí Martin Caceres.

„Čeká nás těžký zápas, ale bude to naše chyba, pokud nebudeme bodovat naplno,“ dodává trenér Barcelony, která loni na hřišti Betisu neudržela dvoubrankové vedení a prohrála. Podobný průběh mělo i první letošní střetnutí na Nou Campu, kde Barca rovněž přišla o dvougólový náskok, avšak třetí branku vstřelila opět ona.

Betis po prohře v Huelvě remizoval doma s Getafe – a to domácí vedli už v 9. minutě 2:0. Minulý týden si ale svěřenci trenéra Chaparry výrazně spravili chuť, když v městském derby zdolali FC Sevillu 2:1. „Někdy už musejí prohrát. Musíme jim zabránit vstřelit první gól a znejistí. Viděl jsem mnoho špičkových týmů na světě, ale žádný z nich nehraje jako Barca. Navíc když Messi dostane balón, v soubojích jeden na jednoho je nezastavitelný,“ dodává s respektem domácí kouč Paco Chaparra.

Betis Sevilla je podle bookmakerů jasným outsiderem s vysokým kursem na výhru 8.00 rovné. Na vítězství favorizované Barcelony si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.40 a na remízu je kurs 3.80.

Reklama