Hlavní obsah

Zaznamená Brynäs třetí výhru v řadě?

Pouhých pět dějství před koncem základní části Elitserien je stále okolo hrany postupových pozic do play-off pořádně rušno. Příznivci ledního hokeje v zemi Tří korunek tak mají o napětí postaráno do posledního kola. V jednom z dnešních utkání hostí Brynäs již odevzdané Södertälje.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Série šesti porážek za sebou výrazně zhoršila postavení domácích, poslední dva duely však Gävle zvládlo bravurně. Po skalpech Linköpingu a Rögle stále může živit naděje vstupu k elitní švédské společnosti. Současná devátá pozice pouze o skóre za Djurgardenem rozhodně nemusí být konečnou. S velkou pravděpodobností se tak Brynäs vyhne baráži, kterou muselo minulý ročník absolvovat.

Ještě před vánoční přestávkou patřila svěřencům kouče Niklase Czarneckiho vedoucí příčka. První dva měsíce nového roku ale Gävle absolutně nezvládlo. Role brankářské jedničky patří stříbrnému hrdinovy z letošních MS do 20 let Jacobu Märkströmovi, důležitou součástí týmu je také další medailista z juniorského šampionátu v Kanadě, Anton Persson. Co se produktivity týče, nejpilněji sbírá body Andreas Dackell, Daniel Widing vévodí naopak střeleckým statistikám klubu.

Södertälje Sportklubb bojuje poslední roky o holou účast v nejvyšší švédské soutěži. SSK již dlouho vzhlíží k ostatním mužstvům s odstupem a z posledního místa. Nyní si hosté již s jistotou zopakují loňské účinkování v prolínací soutěži. V domácím prostředí hraje Södertälje slušně, ledové plochy soupeřů brázdí ale tým vedený Jimem Brithénem takřka v roli turistů, a zejména v poslední době neklade svým hostitelům příliš velký odpor.

Gólman Björn Bjurling přitom nechytá zle, často i defenzíva leckdy drží s ostatními krok, jenže hra dopředu hluboce zaostává. Nejproduktivnější hráč SSK - Linus Klasen - má na svém kontě pouhých devětadvacet bodů. Tentýž hokejista zaznamenal také více branek než jeho spoluhráči, ovšem čtrnáct přesných zásahů pro nejlepšího kanonýra družstva je pro hosty opravdu špatnou vizitkou.

Tři ze čtyř vzájemných střetnutí letošní sezóny ovládlo Gävle. Paradoxem je, že v obou zápoleních hraných na půdě Brynäs rozhodl o vítězství domácích vždy jen jediný gól. Podaří se SSK konečně skórovat a uloupit nějaké body? Bwin tuto variantu nepředpokládá, a tak vypsal na výhru Brynäs kurs 1.40, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 5.05, na triumf Södertälje si můžete vsadit v kursu 5.80.

Reklama