Hlavní obsah

Chardy letos září

Již jen čtveřice tenistů může pomýšlet na zisk prvenství z dvouhry v americkém Delray Beach. K radosti domácích příznivců se v jednom ze semifinálových utkání představí Mardy Fish, kterého čeká Jeremy Chardy.

Článek

Mardy Fish pochází z městečka Edina, patřícím pod americký stát Minnesota. Ve své desetileté kariéře mezi profesionály ovládl dvojici elitních podniků. První vítězný pohár získal před šesti lety ve Stockholmu. O dva roky později překvapil tento specialista na tvrdé povrchy, když odjížděl neporažen z houstonské antuky. Životní úspěch současného dvacátého hráče žebříčku ATP přišel na olympijských hrách v Aténách 2004, odkud si odvezl stříbrnou medaili. Loni zůstal jen těsně pod vrcholem v Indian Wells, rovněž v New Havenu zanechal finálovou stopu. Kromě těchto dvou výsledků ale uplynulý rok pouze paběrkoval.

Novou sezónu nezahájil dobře, z Brisbane i Sydney se poroučel v nejkratším možném termínu. Od té doby se však Fishovi daří. Už z Australian Open odjížděl spokojenější, dosáhl zde postupu mezi dvaatřicet nejlepších. Hned první start v rodné zemi přinesl sedmadvacetiletému tenistovi štěstí, od zisku trofeje jej připravil v San Jose až ve finále Radek Štěpánek. Minulý týden v Memphisu Fish zklamal, porážka od Ch. Rochuse se v osmifinále nečekala. Renomé si ale opět napravil v Delray Beach, vždyť zatím neztratil za tři duely jediný set. Naposledy si poradil ve dvou zkrácených hrách s Francouzem Serrou.

O šest let mladší Jeremy Chardy zažívá výborné období. Zatím se turnajového titulu nedočkal, neustále však zlepšuje svou hru, a výsledky se dostavují. Nynější světová dvaapadesátka zazářila na loňském Roland Garros. Po zdolání Tursunova či Nalbandiana dokráčela až k osmifinálovým branám. Ještě o kolo dále jsme jej mohli vidět v Gstaadu a Moskvě.

Rok 2009 načal startem v Dauhá, loučil se však v prvním kole. Ze Sydney si přivezl čtvrtfinálové body. V Melbourne přehrál na úvod antukového brazilského specialistu Marcose Daniela, vysoce favorizovanému Novaku Djokovičovi ale nestačil. Určitě v dobrém bude vzpomínat na Johannesburg, začátkem února totiž zde vymazal z kurtu čtveřici soupeřů, včetně Davida Ferrera. Slušný zápas odehrál i ve finále, nakonec jej ale zkušenější krajan Tsonga porazil. Následovala porážka z prvního kola marseillského klání, opět od Djokoviče, kterému přeci jen vzdoroval více než na Australian Open. Aktuální soutěž v Delray Beach zvládá Chardy zatím výborně, přestože musel v každém střetnutí vyhrát zkrácenou hru. Včerejší čtvrtfinále s Baghdatisem přineslo dokonce dvojici tiebreaků, v obou uspěl zástupce francouzské tenisové školy.

Rozhodnou v prvním vzájemném utkání těchto hráčů větší zkušenosti Fishe, nebo v zítřejším finále uvidíme dravého mladíka ze země galského kohouta? Bwin vypsal na výhru Fishe kurs 1.53., varianta vítězství Chardyho je oceněna kursem 2.34.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.