Hlavní obsah

Slovan čeká skalické peklo

I dnes nabídne slovenská hokejová liga svým příznivcům semifinálové utkání play-off. Na led Skalice zavítá Slovan Bratislava, aby zde ve třetím vzájemném duelu změřil své síly s domácím výběrem.

Článek

První utkání přineslo nečekaně ofenzivní partii. Osm z celkového počtu neuvěřitelných čtrnácti branek skončilo v síti Slovanu, a tak se Skalica dostala v sérii do vedení. Největší zásluhu na tom měl Juraj Mikuš, autor hattricku. Rovněž první dějství druhého střetnutí přineslo gólové hody, nicméně vedení Slovanu 3-1 doznalo poté již pouze kosmetické úpravy z hole Urama. Tříbrankový náskok favorit již nepustil, do Skalice se tedy oba celky přesouvají za nerozhodného stavu.

HK 36 Skalica v posledních letech patří k tomu nejlepšímu, co může hokej v zemi našich východních sousedů nabídnout. V minulém ročníku dokráčel klub mezi nejlepší čtveřici, letos tento výsledek dokázali hráči vedení koučem Peterem Oresmusem již minimálně zopakovat. Třetí tým základní části aktuální sezóny touží po cenném kovu, a rozhodně nehodlá prodat svou kůži v semifinále lacino. Po jednoznačném postupu přes Trenčín, který Skalica přejela bez ztráty kytičky, měl tým dostatek času na trénink, regeneraci, a také doléčení různých zdravotních neduhů.

Mezi tyčemi dominuje Pavol Rybár, který prožil nejlepší hokejová léta právě ve Slovanu Bratislava. Při hře dozadu spoléhá Skalica především na duo Rudolf Jendek, Jan Hranáč. Lídrem celého mužstva je bezpochyby Žigmund Pálfy. Ten zaznamenal magickou stobodovou hranici v dlouhodobé soutěži, a i přes pokročilý sportovní věk potvrzuje svou výjimečnost. Díky jeho umění roste kvalita ostatních. Velký skok kupředu zaznamenal například Juraj Mikúš.

Slovan Bratislava obhajuje pozici šampióna z předchozích dvou let. Do play-off vstupoval tým ze druhé příčky. Čtvrtfinálový soupeř z Martina bojoval srdnatě, avšak více než jednu porážku Slovanu nepřipravil. Trenérský tandem Róbert Pukalovič, Antonín Stavjaňa má k dispozici Sasu Hoviho. Tento Fin dopomohl klubu již ke dvěma titulům, svými výkony si získal přízeň fanoušků i uznání hokejových odborníků.

Obrana mívá často pořádná okénka, řád defenzívě dodávají zejména Martin Výborný s Jozefem Kováčikem. Hlavní zbraň Slovanu spočívá v útoku. Roman Kukumberg, Martin Hujsa či Marek Uram představují neustálé nebezpečí pro brankáře soupeřů. Navíc na rozdíl od většiny ostatních celků má Slovan kvalitní taktéž čtvrtou formaci.

Dokáže bouřlivé domácí publikum dotlačit Skalicu k vítězství, nebo se podaří Slovanu uspět podruhé v řadě? Bwin vypsal na výhru Skalice kurs 2.30, nerozhodný výsledek je ohodnocen kursem 4.20, na triumf Slovanu Bratislava si můžete vsadit v kursu 2.45.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.