Hlavní obsah

Porazí Slovinci poprvé doma Čechy?

PRAHA

Ještě nikdy neporazili fotbalisté Slovinska na domácí půdě českou reprezentaci. Další pokus budou mít svěřenci trenéra Matjaže Keka v sobotu, kdy se hraje utkání kvalifikace mistrovství světa 2010.

Článek

Slovinci ve dvou domácích zápasech nedokázali české fotbalisty porazit, obě vzájemná měření vyhráli čeští reprezentanti. Premiérové domácí vítězství by Slovincům výrazně pomohlo v tabulce vyrovnané 3. kvalifikační skupiny.

Za vedoucím Slovenskem jsou o dva body zpět čtyři celky, i když Severní Irsko má odehráno o zápas víc. O víkendu navíc ostrovní celek přivítá Polsko, které je v tabulce díky nejlepšímu skóre druhé. Kek proti českým fotbalistům povolal i hráče Sparty Nejce Pečnika, v nominaci nechybí ani Milivoje Novakovič. Devětadvacetiletý kanonýr bundesligového Kolína nad Rýnem v aktuální sezóně nastřílel už 14 gólů.

Slovinci odstartovali kvalifikaci mistrovství světa 2010 nadějnou remízou 1:1 v Polsku, poté v Mariboru porazili 2:1 Slovensko a skvělý start potvrdili výhrou 2:0 nad Severním Irskem. Až v Teplicích Slovinci prohráli, jediný gól vstřelil Libor Sionko. „Hlavně v první půli jsme bojovali sami se sebou,“ připustil nepříliš vydařené vystoupení domácích střelec vítězné branky.

Češi po bezbrankové remíze v Severním Irsku prohráli 1:2 v Polsku. Po zmíněné výhře nad Slovinskem uspěli svěřenci trenéra Rady na hřišti outsidera skupiny San Marina 3:0. Kouč Rada bude stále postrádat zraněného špílmachra Tomáše Rosického, premiérově povolal slávistického defenzivního univerzála Marka Suchého.

Na domácí Slovince si můžete vsadit v kursu 3,32, na remízu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3. Pokud věříte ve výhru českých fotbalistů, je k dispozici kurs 2,1.

Reklama