Hlavní obsah

Sparta odráží útok Ostravy, s posledním Střížkovem by neměla mít potíže

Vhodný soupeř čeká v dramatickém závěru sezóny na fotbalisty Sparty. Pražané, na které se v posledním kole bodově dotáhla Ostrava, přivítají Bohemians Praha. Klub ze Střížkova je po disciplinárním trestu a odečtu dvaceti bodů prvním jasným sestupujícím.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenér pražské Sparty Jozef Chovanec.

Článek

Sparta sice jako jediná v probíhajícím ročníku soutěže ještě neprohrála, doma ale ztrácí body po remízách příliš často. Pět z dvanácti zápasů nedokázali sparťané doma vyhrát, těšit je může vynikající defenzivní práce. Na Letné Pražané inkasovali pouhé tři góly. V minulém kole Sparta jen remizovala 0:0 v Českých Budějovicích, bojujících o udržení.

Střížkov zažívá bouřlivé jaro. Obvinil z korupce brankáře Olomouce Drobisze, pak odmítl po příkazu vedení nastoupit v derby Bohemek v Dolíčku. Duel byl kontumován ve prospěch vršovického klubu, za nepředložení důkazů o korupci byl Střížkov potrestán odečtem 20 bodů a šestimiliónovou pokutou. V minulém kole Bohemians Praha nestačili na Mladou Boleslav, s níž prohráli 2:4. Z penalty se prosadil Kincl, v 83. minutě korigoval na 2:4 Ibe.

Podzimní vzájemný duel vyhrála Sparta 3:2. Střížkov sice ještě čtvrt hodiny před koncem vedl, pak ale vyrovnal Vacek a Kušnír v 87. minutě zařídil Spartě vítězství. V minulé sezóně oba celky vyhrály domácí zápasy, na Letné rozhodl o hubeném vítězství Sparty 1:0 až v 85. minutě mladíček Václav Kadlec.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,10, na výhru Bohemians Praha vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 15,00. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 7,50.

Reklama