Hlavní obsah

Hokejisty povede na Světovém poháru Růžička

PRAHA

Vladimír Růžička bude koučovat české hokejisty na Světovém poháru místo tragicky zesnulého Ivana Hlinky. Kapitán zlatého olympijského týmu z Nagana a současný trenér a generální manažer pražské Slavie povede na nadcházející akci mužstvo společně s Radimem Rulíkem a Marianem Jelínkem.

Foto: archiv

Vladimír Růžička usedne na střídačku národního týmu

Článek

Obsazení reprezentační střídačky je však pouze dočasné. Po skončení Světového poháru se v září sejde výkonný výbor Českého hokejového svazu, který bude řešit trvalé personální obsazení postu hlavního trenéra. ČTK o tom informoval generální sekretář svazu Martin Urban.

Na jménu nástupce čtyřiapadesátiletého Hlinky se dohodlo užší vedení svazu v čele s jeho šéfem Vratislavem Kulhánkem na pondělním podvečerním jednání v Praze. Funkcionáři se však rozhodli, že jeho výsledek oznámí až dnes. "V této zjitřené atmosféře by to ani nebylo etické," řekl místopředseda svazu a generální manažer reprezentace Zbyněk Kusý.

Vedení hokejového svazu se zároveň domluvilo, že při Světovém poháru nebude u národního týmu přechodně působit asistent Ondřej Weissmann, který se bude věnovat práci v pražské Slavii. Na jeho místo se posunul kondiční trenér Jaromíra Jágra a pražské Sparty Marian Jelínek.

Reklama