Hlavní obsah

Řepka: My přijeli do Newcastlu vyhrát, ale v deseti je bod dobrý

PRAHA

Nováček Premier League West Ham United se stává senzací soutěže. Po vítězství v prvním kole měl v sobotu podle prognóz prohrát v St. James Parku, kde je doma Newcastle United. Uhrál tu však bod za bezbrankovou remízu, ale přijel sem s ještě většími ambicemi, jak Právu řekl obránce Tomáš Řepka, který odehrál celé utkání a měl vysoká hodnocení...

Foto: koláž Novinky

Tomáš Řepka

Článek

"My jsme přijeli do Newcastlu vyhrát. Máme výborné mužstvo a od startu sezóny jsme ve formě. Kdyby nám sudí nevyloučil obránce Koncheskyho a nedržel nás na uzdě při nebezpečných akcích, přivezli jsme tři body. Před zápasem bych možná remízu bral, ale vzhledem k vývoji je to trochu zklamání. Na druhou stranu, v deseti je bod z Newcastlu také dobrý.

Náš druhý gólman Shaka Hislop, který zažil slavné roky Newcastlu a chytal tu i s Pavlem Srníčkem, nám říkal, že tak špatný tenhle tým už dlouho nebyl. A to má na hrotu stále elitního střelce Shearera a velký talent anglického fotbalu, reprezentanta do 21 let Milnera.

První půli jsme byli jednoznačně lepší a měli jsme dokonce tři možná čtyři dobré šance, ale nedali jsme je. Sudí nás pak začal brzdit. Přesto jsme kontrolovali hru. Ani po vyloučení Koncheskyho v 55. minutě nás domácí nepřehrávali. Dostali se maximálně k velkému vápnu a tam už jsme si s nimi poradili. Měli jen pár centrů a rohů, ale ve vzduchu kraloval náš gólman Carroll, který k nám přišel z Manchesteru United.

Na Premier League jsem se moc těšil. První zápas jsem nehrál kvůli angíně, o to větší chuť do hry jsem měl v sobotu. Hrál jsem střídavě na Milnera a Shearera. Poradil jsem si s nimi, přestože nám sudí nebyl nakloněn, obešlo se to bez žluté karty. A pak že jsem nepoučitelný.

Petr Mikolanda nebyl ani na lavičce, to je talent, ale do Premier League se musí opatrně. Asi půjde na hostování, aby si zvykl na život v Anglii a okusil anglický fotbal. Prospěje mu to a vrátí se zkušenější. Neděli jsem strávil doma, byl jsem za rodinou v Ostravě a v pondělí letím zpátky. Trenér mi dal dva dny volna. Až bude reprezentační pauza, slíbil mi těch dnů víc."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články