Hlavní obsah

Slavia je blízko postupu do semifinále play off

, 17. března 2006

Poučku o tom, jak je důležité vstřelit v utkání play off první gól staví nechtěně na hlavu hokejisté Třince. Ve všech třech čtvrtfinálových zápasech vedení promrhali a Slavia tak již dnes může rozhodnout sérii ve svůj prospěch. Domácí však ani za této situace nemají důvod skládat zbraně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Třinec včera potěšil návrat Biegla do branky. Na rozdíl od prvních dvou pražských utkání tentokrát vedl pouze o jediný gól a v polovině zápasu byl vyrovnaný stav. Zároveň ale domácí neodpadli a ve třetí třetině se dostali do vedení znovu. Opět jim však nešla dobře hra v při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Sami přesilovku 5 na 3 nevyužili a místo toho inkasovali při soupeřově přesilovce a následně i power play 21 sekund před koncem. Prohra na samostatné nájezdy jistě pro ně není před dnešním možná rozhodujícím utkáním ničím přínosným.

Slavia si naopak v celé sérii nenápadně buduje sebevědomí pro další utkání. Na druhou stranu ovšem ví, že dokud nevyhraje čtvrtý zápas, tak toto čtvrtfinále neskončí. A jelikož jí vyrovnané duely berou pochopitelně hodně sil, ráda by sérii ukončila pokud možno již dnes. Zvláště, když reálně hrozí, že i souběžně hraná severojižní série skončí velmi brzy.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že Slavia dnes dotáhne sérii k hladkému konci. Vypsali na ni kurs 1,95. Domácí Třinec je v jejich očích outsiderem v kursu 2,95. Kupodivu i v sázce na to, který z týmů vstřelí v normální hrací době první gól, favorizují v kursu 1,65 hosty.

Reklama