Hlavní obsah

Detroit chce vrátit Dallasu ostudnou porážku

Možné předčasné finále NBA se dnes odehraje v Detroitu. Domácí Pistons jsou nejlepším týmem Východní konference, Dallas se dělí se San Antoniem o prvenství na Západě.

Článek

Detroit vzhledem ke své dominanci v konferenci už zdánlivě nemá o co hrát, vítězství mají téměř jistě v kapse. Existují ale minimálně tři důvody, proč do dnešního zápasu půjdou naplno. Pořád chtějí být nejlepším týmem po základní části v celé NBA a zajistit si tak výhodu domácího prostředí do případného finále a právě Dallas je jedním ze dvou týmů, které reálně mohou Pistons předběhnout. Navíc jsou po jedné z mála proher, které letos utrpěli; předevčírem nestačili doma na rozjeté New Jersey a výsledkem byla teprve třetí letošní porážka na domácí palubovce. Posledním důvodem je jediný vzájemný zápas, který oba týmy letos sehrály. V listopadu se střetly v Texasu na hřišti Mavericks, kteří Detroit vypráskali 119-82.

Společným znakem hry obou mužstev je kolektivní pojetí hry. To je ostatně vidět na zmiňovaném souboji v Dallasu, ve kterém každý hráč základní pětky domácích nasbíral alespoň 12 bodů a s dalšími 14 jim z lavičky pomohl i Harris. Tato nesobeckost dostala tým Averyho Johnsona tam, kde je - mezi nejužší zámořskou elitu. Vyrovnané výkony si Dallas udržuje i nyní. Z posledních sedmi zápasů prohráli jen dvakrát, před týdnem ve zmiňovaném New Jersey a minulý čtvrtek překvapivě doma nestačili na Golden State. V dalších pěti zápasech zvítězili, mimo jiné na horké půdě Washingtonu a po porážce od Golden State si zchladili žáhu na Atlantě, kterou na jejím hřišti porazili o 15 bodů.

Na své palubovce má Detroit bilanci 30-3, není proto divu, že je podle bookmakerů favoritem dnešního zápasu. Společnost Betandwin vypsala na domácí vítězství kurs 1.45 a handicap 5 bodů. Myslíte si, že bookmakeři silný Dallas podcenili? Pak si vsaďte dvojku, kurs je 2.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články