Hlavní obsah

Colorado a Anaheim mají stejně bodů a nejisté play off

, 28. března 2006

V západní konferenci v NHL nemá zatím čistě matematicky jisté play off nikdo, jak je vyrovnaná. Nejzajímavější je situace v severozápadní divizi, odkud velmi reálně může pomýšlet na postup hned čtveřice týmů. Zatím jí vede Colorado, které má ale zároveň odehráno nejvíce zápasů.

Článek

Domácí celek sice v posledních čtyřech zápasech bodoval, ale zároveň si v minulých šesti utkáních připsal jedinou výhru v normální hrací době. Přes absenci tří útočníků v čele se Svatošem a Tanguayem se daří mužstvu střílet obvykle dostatek gólů. Se střídavými úspěchy si ale počíná po odchodu Aebischera v brance Colorada Budaj.

Anaheim se naopak může chlubit vyrovnanou brankářskou dvojicí. Obě víkendová vítězství podpořil kvalitními výkony Giguere, ale mužstvo čeká další zápas hned zítra. Na led se tak jistě znovu v některém utkání podívá též Bryzgalov. Zranění mužstvo netrápí, takže trenér může motivovat různé hráče tím, že je nechává podle kvality jejich výkonů mimo hru zcela cíleně. Zatím se mu tato taktika vyplácí, protože tým prožívá výtečné období. Nebodoval pouze v jednom z deseti posledních zápasů.

Bookmakeři BetAndWin očekávají přerušení série šesti výher Anaheimu. Postavili ho do role outsidera v kursu 2,9. Domácí Colorado se naopak podle nich odpoutá od ostatních na čele své divize. Vypsali na něj kurs 2,0.

Reklama