Hlavní obsah

Lyon chce konečně do semifinále Ligy mistrů

Historická příležitost leží před fotbalisty Lyonu. Čtyřnásobnému francouzskému šampionovi se v Lize mistrů zatím nikdy nepodařilo dostat do semifinále. Letos se jim do cesty postaví AC Milán, který míří k prvnímu ze dvou zápasů do Francie.

Článek

Francouzský klub se do čtvrtfinále dostal poté, co deklasoval nizozemský PSV Eindhoven. Lyon zvítězil na hřišti soupeře 1:0 a doma nic neponechal náhodě a smetl Eindhoven 4:0. Dnes je ovšem čeká mnohem těžší soupeř, který má zkušeností z evropských pohárů na rozdávání. "Bude to pro nás opravdový test. Na Lyon bude upírána velká pozornost," řekl prezident klubu Jean-Michel Aulas. Jeho tým se dostal tam, kam před dvěma lety; předloni vypadl s pozdějším vítězem z Porta, minulou sezonu nestačil na PSV. Nyní mají třetí pokus. "Italové v nás vidí rostoucího trpaslíka a chtějí nám dnes ukázat, že oni jsou obři," prohlásil Aulas. "Věřím, že je dnes dokážeme hodně potrápit," dodal prezident týmu, který dnes ovšem bude postrádat potrestaného Brazilce Juninha.

Milánský klub dorazil do Lyonu už s uzdraveným kapitánem Maldinim, který se jako náhradník stihl ukázat v ligovém utkání proti Fiorentině. Dnes by měl znovu zasáhnout do hry z lavičky, i kvůli tomu, že se do základu vrací Jaap Stam. AC porazil Fiorentinu 3:1 a díky zakopnutí Juventusu stáhl milánský klub ztrátu na lídra tabulky na osm bodů. V Sérii A táhne klub sérii 12 zápasů bez prohry a doufá, že mu forma vydrží i v milionářské soutěži. "Máme silný tým s dobrými hráči, kteří jsou na tom dobře technicky i fyzicky," prohlásil italský reprezentant Gilardino. "Lyon je velmi silný v útoku. Bude to těžké, ale soustředíme se na výhru," dodal útočník, který by měl spolupracovat s Andrejem Ševčenkem.

Olympique Lyon je v letošní Lize mistrů těžkým soupeřem, proto ho v úvodním čtvrtfinálovém utkání na jeho půdě považují bookmakeři za mírného favorita, na kterého vypsali kurs 2.30. Věříte dnes více zkušeným Italům? Pak si vsaďte na jejich neprohru v kursu 1.55 nebo rovnou dvojku za rovných 3.00. Vsadit si ale můžete na desítky dalších příležitostí a jestli jste si zatím nevybrali, můžete počkat do úvodního hvizdu a potom sázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články