Hlavní obsah

Tampa může uzavřít východní elitní osmičku

, 11. dubna 2006

Ve východní konferenci NHL již nezbývá ohledně konečného pořadí týmů příliš mnoho otázek k zodpovězení. Na tu nejdůležitější by mohla padnout odpověď již dnes na ledě obhájce Stanleyova poháru. Hostující Atlanta se však jistě pokusí udělat něco pro to, aby tomu tak nebylo.

Článek

Tampa se celou sezónu spíše potácela na hraně, na níž se nachází i nyní. Pořád ale ještě může pomýšlet i na mírný posun vzhůru. Vděčí za to minulému týdnu, kdy zvládla tři ze čtyř důležitých utkání. U všech výher byl v brance zkušenější Burke, který se po nedělním odpočinku objeví na ledě nejspíše i dnes.

Atlanta je v tabulce konference devátá a na divizního souputníka ztrácí pět zápasů před koncem šest bodů. Má sice zápas k dobru, ale svého dnešního soupeře musí porazit. Při následné případné rovnosti bodů by totiž jinak byla prohrávající kvůli nižšímu celkovému počtu vítězství. Ve vzájemném utkání obou týmů minulý týden se však odporoučel brankář Lehtonen, který se stal symbolem vzestupu mužstva. S jeho startem to nevypadá dobře ani dnes.

Bookmakeři BetAndWin favorizují domácí tým. Na Tampu vypsali kurs 2,0. Hosté zde již v probíhající sezóně jednou vyhráli, ale celkově se jim na tomto ledě od vstupu do NHL příliš nedaří. Dnes si na Atlantu lze vsadit v kursu 2,9.

Reklama