Hlavní obsah

Rozjetý Portsmouth přivítá Arsenal

Žádnou chybu už by se neměli dovolit fotbalisté Arsenalu, pokud chtějí skončit sezonu mezi nejlepšími čtyřmi týmy Premier League. Po poslední prohře na hřišti Manchesteru proto dnes neberou v utkání s Portsmouthem nic jiného než tři body.

Článek

Londýnský velkoklub si po sérii čtyř výher polepšil a momentálně je na šestém místě tabulky pět bodů za Tottenhamem. Mají ale zápas k dobru a pokud dnes zvítězí, budou čtvrtému týmu tabulky dýchat na záda s dvoubodovou ztrátou. Přestože už jsou v semifinále Ligy mistrů a mají šanci postoupit do příštího ročníku, pokud zvítězí, Arsene Wenger a jeho hráči na to určitě nechtějí spoléhat. Podle francouzského trenéra dokáže vítězit jak v domácí lize, tak v Lize mistrů. "Cítím, že můžeme zvládnout oboje. Můžeme si vést dobře v Lize mistrů a přitom ještě doma skončit čtvrtí," prohlásil Wenger, který po více než dvou měsících pošle na trávník obránce Sola Campbella. Do základu se vrátí také útočník Thierry Henry, který v utkání s Manchesterem nastoupil až jako náhradník, chybět ovšem bude zákložník Fabregas.

Stejně jako Arsenal, i domácí Portsmouth potřebuje nutně body. Ne kvůli evropským soutěžím, ale kvůli tomu, aby po sezoně nesestoupil. Situace na konci tabulky je velmi vyrovnaná - na posledním místě je s velkým odstupem Sunderland, mezi sedmnáctým Birminghamem a devatenáctým Portsmouthem je ale rozdíl jediného bodu. I remíza by proto pro domácí mohla mít cenu zlata. O tom, co dokáže hrozba sestupu s týmem Harryho Redknappa, se mohli přesvědčit jeho poslední čtyři soupeři - nad Manchesterem City, West Hamem a Fulhamem Portsmouth zvítězil a body ztratil až v posledním utkání s Blackburnem, se kterým remizoval 2:2.

Favoritem dnešního zápasu je podle bookmakerů hostující Arsenal, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.60. Věříte, že Portsmouth protáhne svou sérii čtyř utkání bez prohry? Pak si vsaďte 10 v kursu 2.08. A jestli budete mít možnost sledovat zápas v televizi, můžete si ho zpříjemnit live sázkou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články