Hlavní obsah

Víkendové kolo Gambrinus ligy očima Michala Bílka

Stále nerozhodnutý bude po víkendu boj o čelo tabulky v nejvyšší české fotbalové lize. Myslí si to trenér Blšan Michal Bílek, podle kterého Liberec ani Teplice ve 25. kole nezaváhají a zvítězí.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Oplatit domácím podzimní porážku budou chtít hosté v utkání Olomouc - Sparta. Podle Michala Bílka se jim to podaří. "Olomouc doma bude chtít vyhrát, vzhledem k tomu, že tam končí trenér Uličný, je to poslední utkání se Spartou doma, takže bude chtít udělat všechno proto, aby Spartu porazili. Sparta teď šla výsledkově nahoru. Postoupila i v poháru, kterej bude chtít samozřejmě vyhrát a svůj vzestup bude chtít potvrdit i v Olomouci. Očekávám vyrovnaný utkání, ale přeci jenom si myslím, že šťastnější bude Sparta a vyhraje," myslí si expert.

Díky povedenému vstupu do jarní části ligy momentálně nemají hosté v zápasu Zlín - Most sestupové starosti. Most po zimní přestávce prohrál jen na Strahově, v dalších třech zápasech venku bodoval. A stejně by to podle Michala Bílka mělo skončit i dnes. "Tady to vidím na remízu. Most na jaře kope velmi dobře, odpoutal se z pásma sestupu. Zlín teď v poslední minutě remizoval doma se Slavií. Nebude chtít klopýtnout, ale myslím si, že se rozejdou po bodu," tipuje kouč Blšan.

Zaváhat by podle něj neměli domácí v utkání Teplice - Slovácko. "Slovácko pořád ještě hraje o udržení. Teplice na jaře hodně remizovaly, teď budou chtít radost i trenéru Marečkovi, kterýmu bylo 40. Myslím si, že doma nezaváhají a dají mu dárek k těm narozeninám v podobě vítězství," věří druhému týmu ligy blšanský trenér.

Když přijde řeč na jeho mužstvo, nemůže o ničem jiném než o výhře uvažovat. Pokud domácí v utkání Blšany - Ostrava zvítězí, mohou se konečně dostat z pásma sestupu. "My do toho zápasu jdeme hodně oslabení, bez šesti hráčů základní sestavy. Bude to důležitý a těžký utkání se soupeřem, kterej šel nahoru... Potřebujeme vyhrát, tipuju taky jedničku," říká stručně Michal Bílek.

Kouče blšanského týmu velmi zajímá i další zápas, Jablonec - Jihlava. Hosté jsou totiž posledním týmem Gambrinus ligy a jsou tedy konkurentem týmu Michala Bílka v boji o udržení. Zítra by podle něj měla Jihlava důležité body ztratit. "Jablonec teď třikrát za sebou prohrál, to znamená, že tam nějaká pohoda není. Budou to chtít konečně zlomit. Hrajou se soupeřem, kterej hraje venku velmi dobře, je nepříjemnej a bilanci má venku lepší než doma. Nebude to vůbec jednoduchý utkání, ale myslím si, že Jablonec nepříjemnou sérii zastaví a vyhraje," tipuje expert.

Druhá remíza víkendového kola by se podle něj mohla zrodit v utkání Příbram - Mladá Boleslav. Mladá Boleslav prohrála jen u nás v Blšanech, jinak udělala výbornou sérii, kdy vyhrávala. Jsou v obrovský pohodě, naposledy remizovali v Jihlavě. Příbram hraje doma taky slušně, má dobrý mužstvo... Myslím si, že tady se rozejdou po bodu," tvrdí Michal Bílek.

S nově příchozím Františkem Strakou na trenérské lavici přivítá Plzeň tým Liberce. Zatímco domácí mají za úkol se letos zachránit, Severočeši mají jasný cíl - vyhrát titul. "Plzeň vyměnila trenéra a říká se, že nový koště dobře mete. Já si ale myslím, že teď to tak nebude, že Liberec potvrdí roli favorita a vyhraje. Liberec sice párkrát klopýtnul, teď se jim ale vyprázdnila marodka a budou kompletní. A musím se přiznat, že bych si to i přál, protože potřebujeme, aby Plzeň prohrála," uzavírá blšanský trenér.

Reklama