Hlavní obsah

Série San Antonia a Sacramenta se vrací do Texasu

Úlohu obětního beránka odmítají basketbalisté Sacramenta, kteří míří k pátému zápasu úvodního kola play off do San Antonia. Králové srovnali na svém hřišti stav série na 2:2 a dnes chtějí favorizované Spurs zaskočit na jejich vlastní palubovce.

Článek

To se ostatně Sacramentu téměř povedlo už jednou. V prvním utkání série je San Antonio rozdrtilo 122-88 a po faulu Rona Artesta na Ginobiliho měl jeden z nejdůležitějších hráčů Kings chybět ve druhém zápase. Hosté ale i bez Artesta ve druhém utkání kousali a byli blízko vítězství. To jim sebral svou trojkou těsně před koncem Ginobili, který poslal zápas do prodloužení, ve kterém už domácí dominovali. S nepříjemným stavem 0:2 na zápasy se Sacramento vrátili domů. V Arco Areně jsou Králové silní a prokázali to i nyní. Třetí zápas skončil jejich těsným vítězstvím 94-93. Velkou měrou se na tom podíleli Artest, který k tradičně vynikající obraně přidal ještě 22 bodů a 12 doskoků, rozehrávač Bibby, který nastřílel 25 bodů, a Bonzi Wells, který kromě 19 bodů doskočil 14 míčů. Posledně zmiňovaný hráč odehrál fantasticky i další utkání, ve kterém domácí deklasovali San Antonio 102-84. Wells nastřílel 25 bodů, ke kterým přidal 17 doskoků, kromě něj ale ještě čtyři další hráči k výhře alespoň 14 body.

Nyní už nehrozí, že by domácí nabuzené Sacramento podcenili. Tým, který dnes prohraje, totiž bude jediný zápas od vyřazení. San Antonio si díky formě v základní části vybojovalo výhodu domácího prostředí, které by sérii mohlo rozhodnout. Na své palubovce prohráli Spurs v základní části jen sedm zápasů, což je jedním z důvodů, proč je bookmakeři mají za jasné favority, na které vypsali nízký kurs 1.18 a handicap 9 bodů. Věříte, že dnes mohou Králové favorizované domácí před jejich diváky porazit? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 5.00.

Reklama