Hlavní obsah

Ostrava si chce udržet neporazitelnost

Tři zápasy venku v řadě čekají fotbalisty Brna. Tým, který má velmi blízko k záchraně v Gambrinus lize, k prvnímu z nich zavítá do Ostravy.

Článek

Brno nyní dohrává zápasy, které se nemohly začátkem jarní části ligy uskutečnit, ať už kvůli špatnému počasí nebo kvůli viróze v mužstvu. Utkání v Ostravě je prvním z nich. Celé jaro mělo Brno starosti s udržením v Gambrinus lize; díky dubnovým výsledkům se jim to pravděpodobně podaří. Z posledních šesti zápasů Moravané tři utkání vyhráli, dvakrát remizovali a nestačili jen v Plzni na místní viktorii. Svěřenci trenéra Mazury jsou momentálně s 30 body na 13. místě, o dva body před předposlední Plzní a se dvěma zápasy k dobru. Pokud dnes vyhrají, jsou prakticky zachráněni. Měli by totiž na Plzeň náskok pěti bodů; Západočeši sice ještě hrají dva zápasy, ten druhý ale na stadionu Sparty, kde se třemi body mohou jen těžko počítat. Brněnští hráči sice před týdnem prohráli důležitý zápas právě z Plzní, o víkendu si ale spravili chuť výhrou 4:2 nad rozjetou Mladou Boleslaví. "Vítězství nad Mladou Boleslaví nám přineslo určité psychické uvolnění. Ale je nám jasné, že ještě nejsme zachráněni. Naopak Ostrava už má ligovou jistotu a proto může hrát uvolněně," prohlásil Mazura před dnešním soubojem.

O tom, jak dokáže být Ostrava nebezpečná, když hraje uvolněně, se v neděli přesvědčili hráči Plzně. Přestože potřebují každý bod a ten si chtěli odvézt i z Bazalů, rozstřílel je Baník 6:0. Byl to jejich osmý zápas v řadě, ve kterém nenašli přemožitele. Poslední prohru zažila Ostrava před šesti týdny, od té doby Baník buď remizuje nebo vítězí. Svou šňůru si chce udržet i po dnešku. "I Brno ale v posledních kolech předvádí dobrý fotbal. Dát čtyři góly Mladé Boleslavi, to je jasný důkaz. My už na druhou stranu můžeme hrát bez stresu a věřím, že se to odrazí na výkonu," řekl pro idnes.cz domácí trenér Pavel Hapal.

Forma domácích je dnes podle bookmakerů pasuje do role favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.15. Věříte, že dnes Brno uhraje alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 1.54.

Reklama