Hlavní obsah

Slavia chce udržet druhé místo

Poslední dvě kola zbývají dohrát v nejvyšší české fotbalové lize. Boj o druhou příčku svádí tři týmy, které mají shodný počet bodů. Díky skóre je zatím druhá Slavia; udrží se těsně za Libercem i po dnešním utkání s Ostravou?

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Slavia v utkání s Libercem

Článek

Aby mohli sešívaní skončit druzí i po zbývajících dvou zápasech, musejí bodovat a doufat, že Teplice i Mladá Boleslav klopýtnou. I když mají momentálně nejlepší skóre, horší vzájemné zápasy by je po 30 kolech za současného stavu posunuly na čtvrté místo. Pražský klub už na tom byl ale hůř, na druhé místo se znovu vyhoupl díky výhrám v Blšanech a nad Brnem a zároveň i díky zaváhání Teplic a Mladé Boleslavi. V každém z obou utkání nastřílela Slavia, která má nejproduktivnější útok v lize, tři góly. Ofenzivně naladěni jsou i před dnešním utkáním. "Musíme hrát od počátku aktivně a snažit se rychle v pohybu kombinovat, stejně jako v posledním domácím utkání s Brnem," řekl kouč Jarolím, kterému budou kvůli zranění chybět Švec, Dosoudil a Suchý.

Na Strahov dnes ale přijede slušně hrající soupeř. Baník, kterému už o nic nejde, prohrál jediný z posledních deseti zápasů. "Ostrava hraje v poslední době velmi dobře. Hodně jí pomohlo utkání s Plzní, o vítězství s Brnem přišla smolně v poslední minutě," pochválil soupeře Jarolím. Zvlášť na domácí utkání s Plzní budou fanoušci dlouho vzpomínat, jejich klub totiž Západočechům nastřílel šest branek.

V paměti ale nejspíš mají i prohru 1:3, kterou jim Slavia uštědřila na Bazalech začátkem prosince. Myslíte si, že jim ji dnes oplatí a sebere sešívaným důležité body? Vsaďte na neprohru hostů v kursu 2.32. Nebo věříte, že se domácí nenechají zaskočit a Ostravu porazí i podruhé? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 1.42.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.