Hlavní obsah

Tottenham chce napravit klopýtnutí v Boltonu

Londýnský stadion White Hart Lane dnes zažije domácí premiéru Tottenhamu v letošním ročníku Premier League. Do domovského stánku Hotspurs zavítá Sheffield United, který zde jakožto nováček nemá co ztratit.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Ambice Tottenhamu v letošní sezoně jsou hodně velké. V loňském roce přišel o možnost zahrát si Ligu mistrů až v posledním kole a to letos nechce připustit. Pomoci by mu k tomu měli posily, například Dimitar Berbatov, Didier Zokora nebo Benoît Assou-Ekotto. Vstup do sezony se mu ale vůbec nevydařil, už ve 13. minutě prohrával na hřišti Boltonu 0:2 a tento stav už nedokázal zvrátit. "Výsledek z Boltonu je pro nás velkým zklamáním, ale musíme se dívat dopředu a dnes za každou cenu porazit Sheffield," vrátil se obránce "Kohoutů" Michael Dawson k minulému zápasu. V něm společně s Berbatovem nastoupil v útoku Jermain Defoe, anglický reprezentant si ale v jednom ze soubojů pohmoždil chodidlo a nad jeho dnešním startem visí otazník. Scházet bude i nadále kapitán Ledley King, zcela fit je už naopak záložník Teemu Tainio, který měl podvrtnutý kotník a v prvním utkání týmu chyběl.

Trenér Sheffieldu Neil Warnoc vyhlásil za letošní cíl udržení v nejvyšší anglické soutěži. Premier League je velice silná a podle statistik jsou právě nováčci vždy největšími kandidáty na sestup. Sheffield v létě sice nakoupil pět nových hráčů, ale v prvním zápase proti Liverpoolu se na hřišti ukázal pouze Mikele Leigertwood, který přišel z Crystal Palace. Tým tedy tvořili ti, co hráli už v minulém ročníku v nižší soutěži a ostudu určitě neudělali. Líbil se mi především výkon útočníka Webbera, který svou skvělou technikou motal hlavu zkušeným liverpoolským obráncům. Nebýt penalty, kterou Liverpool v 70. minutě proměnil, mohli se diváci na stadionu Bramall Lane radovat z prvního vítězství, i remíza se dá ale považovat za velký úspěch a dobrý vstup do sezony. "Tým, který má takové hvězdy, jakými jsou Keane, Defoe, Lennon nebo Berbatov, chce doma jistě vyhrávat a střílet hodně branek. Nyní hraje dva domácí zápasy v řadě a chce šest bodů. My mu je ale nenecháme zadarmo," prohlásil na adresu Tottenhamu asistent trenéra Stuart McCall.

Jasným favoritem utkání jsou domácí, na které bookmakeři vypsali kurs 1.40. Věříte-li, že si Sheffield odveze aspoň bod, využijte kursu 2.60 na jeho neprohru.

Reklama