Hlavní obsah

Bratislavské derby

Šlágrem 8. kola slovenské Corgoň ligy je zcela jistě duel bratislavských Artmedie a Interu. Do utkání vstupuje v roli favorita domácí celek, který s Interem prohrál naposledy přesně před čtyřmi lety.

Článek

Ve 2. předkole poháru UEFA vyřadila Petržalka celkem bez problémů běloruské Dynamo Minsk a zajistila si tak účast v kole dalším. Z losu jí vzešel opravdu zajímavý soupeř, kterým je vítěz loňského ročníku španělského poháru Espaňol Barcelona. To bude pro slovenského vícemistra jistě velmi tvrdý oříšek, ale bez šancí rozhodně není. Nyní má na evropské scéně čtrnáct dní klid a může se tak soustředit především na domácí ligovou soutěž. V té je aktuálně s deseti body na šesté příčce. Po slabším úvodu do ročníku to konečně vypadá, že se chytla, když má právě sérii dvou výher v řadě. Uspěla v hektickém domácím utkání s lídrem ze Žiliny, když Halenár rozhodl svým gólem z 90. minuty. O minulém víkendu vyhrála i na horké půdě Trnavy. "Myslím si, že zápas měl dobrou ligovou kvalitu. Zvládli jsme ho podle naších představ. Na domácí jsme byli výborně připraveni a sami hru po celý zápas kontrolovali. Vytvořili jsme si i dostatek šancí ke skórování, což je velmi důležité," řekl po utkání s Trnavou trenér Artmedie Jozef Adamec.

Inter Bratislava už nevyhrál ligu dlouhých pět let. Dříve nejlepší mužstvo Slovenska je nyní každým rokem pouze na spodku tabulky. Letos tomu není jinak, šest bodů ze sedmi utkání stačí na předposlední příčku. O víkendu hrál na domácím hřišti s Trenčínem a i když už o poločase vedl 2:0, tak zápas do vítězného konce nedotáhl. Dvě branky trenčínského Juraje Leštáka rozhodli o konečném výsledku 2:2. "Opět jsme neměli štěstí. Na hřišti bylo prakticky jenom jedno mužstvo, ale trestuhodně jsme zahodili opravdu hodně jasných brankových příležitostí, což se nám vymstilo, když soupeř dokázal dvěma šťastnými góly skóre srovnat a odvézt si tak bod," konstatoval po utkání s Trenčínem trenér Interu Ladislav Jurkemik.

Artmedia je bookmakery bwin favorizována s kursem 1.35, na remízu vypsali kurs 4.00 rovné. Myslíte si, že Inter překvapí a Petržalku v derby porazí, pak si vsaďte s kursem 8.25.

Reklama